Istorija ispisana u Lisabonu, Vojvodina osvojila Čelendž kup

Odbojkaši Vojvodine NS seme napravili su najveći uspeh u klupskoj istoriji osvojivši evropski Čelendž kup, odnosno Kup izazivača.
Odbojkaši Vojvodine NS seme napravili su najveći uspeh u klupskoj istoriji osvojivši evropski Čelendž kup, odnosno Kup izazivača.

Oni su večeras u Lisabonu dobili prva dva seta protiv Benfike rezultatom 26:24 i 25:21 što im je bilo dovoljno za konačan trijumf.

Podsetimo, pre četiri dana u Novom Sadu crveno-beli su slavili sa 3:1 pa im je u revanšu bio dovoljan i bod, odnosno dva osvojena seta.

Meč pred oko 1.500 gledalaca u lisabonskoj Hali sportova počeo je kao i onaj na Spensu. Vojvodina je od početka vodila i kada se činilo da će posle 23:20 sigurno dobiti prvi set počinje drama. Portugalci uspevaju da osvoje četiri uzastopna poena i da serviraju za prvi set, ali tada Novosađani ponovo čine mali preokret i dobijaju ga sa 26:24.

U drugom setu potupna dominacija mladog novosadskog tima. Na prvi tajm aut odlazi se sa 8:4, na drugi sa 16:13, a set se završava sa 25:21 i slavljem igrača iz Novog Sada već posle 60. minuta.

U nastavku utakmice igralo se za prestiž. Benfika je uspela na kraju da zabeleži pobedu rezultatom 3:2, a u preostala tri seta bilo je 25:16, 25:23 i 15:10.

Trener Strahinja Kozić rekao je posle meča: Presrećni smo, ponosan sam na momke, ostvarili smo istorijski uspeh ne samo za klub, nego i za celu srpsku odbojku. Bili smo prava ekipa, odigrali smo hrabro i zrelo, Napali smo servisom i to nam je pomoglo.U svim elementima smo odigrali na visokom nivou, sve taktički zamisli smo sproveli u delo.

Korektor Dražen Luburić kazao je da je tim svakom evropskom utakmicom sticao iskustvo.

"Naša smirenost u završnicama je posledica toga što smo odigrali 12 evropskih utakmica i u svakoj smo sticali iskustvo. Drago mi je da su svi na terenu to pokazali", rekao je Luburić.

Odbojkaši Vojvodine iz Lisabona se vraćaju u ponedeljak letom do Budimpešte, a dolazak se očekuje oko 18 časova. U Novom Sadu bi trebalo da budu oko 22 časa.

Ovo je bio prvi evropski trofej odbojkaša Vojvodine, ujedno i prvi u istoriji srpske klupske odbojke. Prethodno su izabranici Strahinje Kozića osvojili 14. trofej kupa pobedivši polovinom februara u finalu Partizan. Sada će imati priliku za triplu krunu jer uskoro kreće borba za prvaka Srbije, a u polufinalu plej ofa protivnik Vojvodine je Crvena zvezda. (S. Krajnović)

  • Zemljoposednik

    13.04.2015 09:05
    iz Srema
    Ponosni ujak! Čestitke.
  • ljuba trafika

    13.04.2015 08:49
    ljuba trafika
    manite lazara,svi kod mene na trafiku da nakvasimo grla pa da slavimo sa nasim odbojkasima,sone donesi malo prasetine
    as as as as
  • Kontrash

    13.04.2015 06:19
    Neverovatno
    Prosto je neverovatno da se među komentatorima povodom ovog izuzetnog sportskog podviga nalaze i moroni koji daju minuse ili oni koji prebacuju srž vesti na nekog umišljenog fudbalera ??? Međutim, majviše minusa dato je komentatoru koji je napisao samo BRAVO, verovatno zbog njegovog "imena"...???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.