SEHA: Vojvodina dočekuje vicešampiona Evrope

Rukometaši Vojvodine danas dočekuju ekipu Vesprema iz Mađarske u okviru 9. kola SEHA lige.

 

Rukometaši Vojvodine danas dočekuju ekipu Vesprema iz Mađarske u okviru 9. kola SEHA lige.

Na utakmici će šansu da zaigraju dobiti i rukometaši koji nisu imali veliku minutažu u prethodnom periodu. Vesprem je jedna od najboljih evropskih ekipa, pa će i sami igrači u ovaj meč ući rasterećenije, jer Markovićeva ekipa nije na nivou Mađara.

Nikola Marković je svestan kvaliteta svog sastava, ali da bi se suprotstavilo ekipi koja je zabeležila sve pobede u SEHA ligi, potrebno je mnogo više.

- Ne treba trošiti reči o ekipi iz Mađarske. Mi smo u prvoj utakmici tamo doživeli debakl od 23 gola razlike. Sigurno je da su bolji sastav od nas, u svakom pogledu. Mi ćemo polušati da odigramo jednu dobru utakmicu, šansu će imati i mlađi igrači koji do sada nisu imali veću minutažu. Naši igrači imaju tu sreću i mogućnost da svoje znanje pokažu protiv ovakve ekipe. Sledi nam pauza do 14. novembra zbog EHF nedelje i reprezentativnih obaveza. Mi ćemo to iskoristiti kao mini pripreme, a cilj je da popravimo linije odbrane i napada i da to podignemo na još jedan viši nivo - skroman je Marković.

Desno krilo Novosađana Vanja Smiljanić pohvalio je ekipu iz Vesprema, ali i obećao da će on i saigrači dati sve od sebe.

- Dolazi nam ekipa koja je favorit za osvajanje Lige šampiona i koja je jedna od najboljih u Evropi. Mi u ovu utakmicu ulazimo rasterećano, treba da damo sve od sebe i da odigramo jednu dobru utakmicu. Pozvao bih sve da dođu u halu i da nam pomognu svojom podrškom.

Rukometaši Vojvodine istračaće u majicama #be8player povodom kampanje SEHA lige "budi osmi igrač", u kojoj je cilj promocija zajedništva na tribinama i sportskog duha, čime se pokazaje da je rukomet sport sa nultom stopom tolerancije na nasilje.

Osim što će igrači bacati promotivne macije u publiku, gledaoci će imati priliku da učestvuju u Selfi nagradnoj igri koja podrazumeva fotografisanje sopstvenog portreta. Učesnici potom treba da fotografije postave na Fejsbuk stranicu Seha Gazprom lige, a najboljima sleduje nagrada. Utakmica počinje u 18:45 časova u Spotskom centru Slana Bara. Ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.