VIDEO: Incidenti na Karađorđu, Bata ponovo u publici

Policija je uspela da spreči veće incidente do koji je moglo da dođe tokom fudbalske utakmice Vojvodina - Partizan kada su navijači oba tima sa tribina utrčali na stadion i pokušali da se obračunaju na zapadnoj tribini "Karađorđa". 

Policija je uspela da spreči veće incidente do koji je moglo da dođe tokom fudbalske utakmice Vojvodina - Partizan kada su navijači oba tima sa tribina utrčali na stadion i pokušali da se obračunaju na zapadnoj tribini "Karađorđa".

Naime, nakon što su Partizanovi navijači na zapadnoj tribini ustali i pozdravili skandiranje "Zapade ustani" koje su im uputili fanovi crno-belih sa istoka, dvadesetak Vojvodininih navijača sa druge strane zapadne tribine krenulo je u obračun. Stvorila se na trenutak opšta pometnja jer je ogradu preskočilo više navijača na istočnoj, ali i na severnoj tribini gde su bile najvernije pristalice Vojvodine. Odmah je reagovala policija koja je do tog trenutka bila van stadiona. "Grobari" su se povukli, a nešto kasnije i navijači domaćih pošto je policija napravila kordon na tradicionalno podeljenoj zapadnoj tribini kada u Novom Sadu gostuju "večiti rivali".

Čini se da je na trenutak proradio adrenalin, mahom kod mlađih navijača koji su brže bolje navikli kapuljače, ali se sve ipak završilo međusobnim uvredama. Neki su poneli i baklje, ali su odustali od ideje da ih bace u suprotni tabor. Među navijače je ponovo sišao i predsednik FK Vojvodina Ratko Butorović, a nakon što se situacija potpuno primirila sa obezbeđenjem se vratio u ložu.

Incidenata pre i posle utakmice nije bilo, a sem standardnih uvreda isticali su se i transparenti koji su aludirali na zbivanja na Kosovu ili na zabranjenu Paradu u Beogradu ("Ko štiti Srbe na Kosovu", "Dok na Kosovu srpska krv pada vama je važnija pederska parada", "19 godina na frontu i još uvek odbijamo ordenje", itd).

Partizan je na "Karađorđu" slavio sa 2:1 i trenutno je usamljen na čelu tabele sa 18 bodova. (S. Krajnović)

  • 23.02.2012 14:19
    SAMO VOSA!
    Kanarinac, Aleksa, Veternik...eto sad se sve lepo vidi se ko ste, jedna slozna porodica puna harmonije i razumevanja! A posto smo manjina prosetajte gradom malo koalicijo sto samo moze da mrzi! VOSA IZNAD SVEGA I SVIH! I SAMO VOSA a ne ko vi!
  • Ja

    03.10.2011 10:12
    Navijaci
    Nema tu navijaca. To su uglavnom slepci.Neznaju ni ko igra u prvom timu ni ko je ko. Jedino sto im je vazno to su neredi.TO SVE TREBA HAPSITI I NA PRINUDNI RAD. Navijac u kapuljaci na plus 25 zajebi.
  • DejanS

    03.10.2011 08:50
    Navijaci....
    Bagra i jedni i drugi....Odavno nema pravih navijaca u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.