Dudaš osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

Novosadski višebojac Mihail Dudaš osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u dvorani u Geteborgu u disciplini sedmoboj.
Novosadski višebojac Mihail Dudaš osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u dvorani u Geteborgu u disciplini sedmoboj.

Dudaš je do bronze došao novim nacionalnim rekordom od 6.099 bodova.

Zlato je osvojio Elko Sintnikolas iz Holandije, koji je osvojio 6.372 boda, dok je srebro pripalo Kevinu Majeru iz Francuske, sa 6.297 bodova.

Novosadski atletičar je pred poslednju disciplinu, trku na 1.000 metara bio četvrti, ali je svojim ličnim rekordom u toj disciplini došao do bronzanog odličja. Tu deonicu, srpski višebojac je pretrčao u vremenu od 2:39.04 minuta. Najvećeg rivala u borbi za najniži stepenik pobedničkog postolja, Adama Helceleta, Miša je nadmašio za samo četiri boda.

Dudaš je prethodno u nedelju bio osmi u trci na 60metara prepone sa 8.13 sekundi, dok je u skoku s motkom ostvario samo 4,60 metara, što su iskoristili njegovi konkurenti.

Sjajni Dudaš je u subotu obarao lične rekorde iz discipline u disciplinu: 60m istrčao je za 6.91 sekundi, u dalj je skočio 7,55 metara, kuglu je bacio 14,12 metara, dok je u skoku u vis ostvario 208 centimetara.

Druga Novosađanka, Ivana Španović, je juče u finalu skoka u dalj zauzela peto mesto rezultatom 6,68 metara, dok je u petak bacač kugle Asmir Kolašinac hicem od 20,62 metara osvojio zlatnu medalju, što je najveći uspeh srpske atletike na dvoranskim takmičenjima.

  • Apel

    03.03.2013 21:57
    Atletski savezu Vojvodine
    Isteraj onu zvezdašicu Španovićku iz stana koji si joj dao i daj taj stan Kolašincu, više ga je on zalsužio. Ona može da ide u njenu žlezdu u Bg, koju toliko voli pa neko joj oni tamo daju stan!
  • Glorija

    03.03.2013 21:12
    Extra
    To, lalo legendo. Bravo majstore!
  • Dragan

    03.03.2013 21:01
    Dobro da nije prvi ...
    Nije morao da peva "himnu"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.