FOTO: Navijači reprezentacije ledenicama gađali fotoreportere

Fotoreporter Dnevnika Filip Bakić kaže za 021 da na sinoćnoj utakmici Srbija-Škotska nije bilo prijatno gledati grudvanje navijača sa severne tribine, a posebno to osetiti na svojoj koži.
Fotoreporter Dnevnika Filip Bakić kaže da na sinoćnoj utakmici Srbija-Škotska nije bilo prijatno gledati grudvanje navijača sa severne tribine, a posebno to osetiti na svojoj koži.

"Mi svi radimo sa opremom koja vredi nekoliko hiljada evra, pa nimalo nije bilo prijatno kolegi Marku Metlašu kojem je uletela ledenica u laptop dok je pokušavao da pošalje fotografije. Meni se ledenica zalepila za fotoaparat, pa sam morao da ga sušim neko vreme da bi nastavio da radim svoj posao. Mislim da to govori sve", rekao je Bakić za 021.

Prema njegovim rečima, niko iz Fudbalskog saveza Srbije nije došao da interveniše kod radnika obezbeđenja i pokuša da fotoreporterima obezbedi normalne uslove za rad tokom drugog poluvremena. Tokom prvog dela meča fotoreporteri su bili iza gola na južnom delu stadiona, u neposrednoj blizini navijača Škotske, koji su se ponašali sasvim suprotno.

"Nisamo imali nikakve neprijatnosti, čak naprotiv, bilo je vrlo veselo i zabavno. Ljudi su pevali, svirali gajde i nikakav problem nismo imali, niti su nam smetali", rekao je Bakić i apelovao na organizatore da ubuduće obrate pažnju na ljude koji su na terenu i samo rade svoj posao.

Tokom cele sinoćne utakmice između reprezentacija Srbije i Škotske navijači domaće selekcije sa severne tribine gađali su ledenicama fotoreportere, redare i promoterke. Mladi huligani su sve vreme grudvama zasipali redare pozicionirane kod severne tribine, dok su promoterke "jelena" pogođene ledenicama dok su istim "navijačima" bacale besplatne majice.

Na udaru ledenica našao se i selektor Siniša Mihajlović, a grudvama je zasut čak i reprezentativac Dušan Tadić, koji je ispred "zapada" ležao povređen. Oko 1.500 škotskih navijača, koji su bili smešteni na zapadnoj tribini, za vreme trajanja meča nisu napravili nijedan incident.

Foto asocijacija Vojvodine najoštrije je osudila "primitivni čin srpskih navijača koji su gađali fotoreportere smeštene na atletskoj stazi na severo-zapadnom delu stadiona Karađorđe". Kako se navodi u saopštenju asocijacije, mnoštvo grudvi završilo je na glavama, telu i skupocenoj fotografskoj tehnici, zato što Fudbalski savez Srbije kao organizator nije zaštitio fotoreportere.

Fudbalski savez Srbije još uvek se nije oglasio povodom propusta prilikom održavanja meča.

  • 28.03.2013 20:20
    pa propusta nije bilo prema tome u cemu je problem ???

  • Проф

    28.03.2013 07:25
    @kiki - ljudska podvrsta-srbi
    То што ви теоретишете г. Кики се зове говор мржње по новом.
  • Проф

    28.03.2013 07:22
    @Dr.
    Стварно ништа ново, аутошовинизма колико волиш.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport