Novosadski basketaši trijumfovali na Čelendžer kupu

Novosadska ekipa "Basket 3x3" osvojila je juče Čelendžer kup Rajfajzen banke u Bukureštu, a titulom su obezbedili pravo nastupa na septembarskom Mastersu svetskog tura FIBA u Pragu.
Novosadska ekipa "Basket 3x3" osvojila je juče Čelendžer kup Rajfajzen banke u Bukureštu, a titulom su obezbedili pravo nastupa na septembarskom Mastersu svetskog tura FIBA u Pragu.

Novosađani – Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Milan Bošković i Nikola Ugrica (koji je u poslednjem trenutku zamenio povređenog Marka Ždera) - stigli su u Bukurešt, ne da bi odbranili lane ovde osvojenu bronzanu medalju, nego sa neskrivenom namerom da je ovaj put pozlate.

Ovakva predviđanja obistinila su se, jer su Novosađani bez većih problema rešili mečeve sa predstavnicima Andore, timom "Spartak Boskova" iz Turske i naplatili stari dug rumunskoj ekipi "Choco Loco", koja im je prošle godine onemogućila prolaz do finala, i bez poraza u grupi zauzeli prvo mesto.

U četvrtfinalu, dočekali stari znanci -  tim ruske "Piramide", koji su lako pobedili, da bi do polufinala stigli savladavši "Incotec zbornaju" iz Sankt Peterburga.

Samo finale pretvorilo se u rovovsku borbu, uskrativši gledaoce za svu prethodno iskazivanu maštovitost i atraktivnost igre pod jednim košem.

Igrači domaćeg "Salajean Hustlersa", pomognuti navijanjem oko 4.000 navijača, ostvarili su brzo početno vođstvo i do sredine meča vodili, činilo se nedostižnim, rezultatom 8:2.
Novosadskim basketašima do tada ništa nije polazilo za rukom i u seriji promašaja, čak o kod otvorenih šuteva, izgledalo je da je Dušan Domović Bulut "ispucao" svu zalihu trojki u takmičenju za najboljeg trojkaša (13:15), a Marko Savić i Nikola Ugrica nikako nisu uspevali da smire ruku.

U pravom času Milan Bošković je zatražio tajm-aut nakon kojeg su zaigrali kao preporođeni. Pre svega pojačanom odbranom uspešno su zatvorili sve puteve do koša i do samog kraja suparnici su, zasuti pravom kanonadom "dvojki", uspeli tek još jedanput da proture loptu kroz obruč – 11:9.

- Ostvarili smo svoje namere s kojim smo došli u Bukurešt, a što je još važnije stekli smo, sa pravom nastupa, materijalnu pretpostavku da se, ako ostanemo uskraćeni za bilo kakvu pomoć, pojavimo na novoj velikoj svetskoj smotri – kaže Dušan Domović Bulut i dodaje – Cilj nam je odlazak na isto tako veoma jak međunarodni turnir u Luganu i nakon toga nastup na beogradskom Ušću 12 avgusta odakle pobednika put vodi na još jedan masters svetskog tura, ovaj put u Lozanu.

Novosađani su, pored plasmana na Masters u Pragu, dobili i ček na 4.000 dolara.

Od ostvarenih uspeha na ovim i još nekim takmičenjima, za koja su, razumljivo, veoma zainteresovani, zavisi ukupni broj nakupljenih bodova prema kojima FIBA rangira nacionalne ekipe i svakog igrača ponaosob.

Ispred Srbije su Slovenija i Hrvatska, a trenutno je, kao sedmi igrač, od svih naših basketaša najbolje rangiran upravo Dušan Domović Bulut.

  • tbd

    30.07.2013 13:11
    @Vladimir
    Vladimir
    Momcima treba cestitati a dal ima pomoci od ove drzave tesko ali bar ih narod na ulici mora potapsati po ramenu al je prosto neevrovatno koliko u ovoj zemlji ima budala ko sto je ovaj anonimus
    _____________________

    Momče, šta ti imaš od škole? Ti si potpuno nepismen
  • 30.07.2013 12:58
    @Vladimir
    primitivni klinac
  • Vladimir

    30.07.2013 12:57
    Momcima treba cestitati a dal ima pomoci od ove drzave tesko ali bar ih narod na ulici mora potapsati po ramenu al je prosto neevrovatno koliko u ovoj zemlji ima budala ko sto je ovaj anonimus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.