Novosadski kajakaš Bora Sibinkić dobio nacionalno priznanje

Vlada Srbije dodelila je nacionalna sportska priznanja Aleksandru Šapiću, Radomiru Samardžiću i Bori Sibinkiću, objavljeno je u Službenom glasniku.

Vlada Srbije dodelila je nacionalna sportska priznanja Aleksandru Šapiću, Radomiru Samardžiću i Bori Sibinkiću, objavljeno je u Službenom glasniku.

Njima trojici je priznanje dodeljeno za osvojene medalje na Olimpijskim igrama, odnosno evropskim i svetskim prvenstvima.

Aleksandar Šapić dobio je nacionalno sportsko priznanje za osvojenu srebrnu medalju u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine. Nagrada podrazumeva diplomu i doživotno mesečno novčano primanje u visini dve i po prosečne neto zarade u Republici Srbiji za mesec decembar prethodne godine.

Bora Sibinkić dobio je nacionalno sportsko priznanje za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskom sportu kajaku, u disciplini K-4 200 metara, u Segedinu 2006. godine. Nagrada podrazumeva diplomu i doživotno mesečno novčano primanje u visini dve i po prosečne neto zarade u Republici Srbiji za mesec decembar prethodne godine.

Radomir Samardžić dobio je nacionalno sportsko priznanje za osvojenu bronzanu medalju u olimpijskom sportu tekvondou na Evropskom prvenstvu u Rimu 2008. godine. Nagrada podrazumeva diplomu i doživotno mesečno novčano primanje u visini jedne prosečne neto zarade u Republici Srbiji za mesec decembar prethodne godine.

Sredstva za priznanja obezbeđuju se u republičkom budžetu.

  • panonius

    06.08.2013 19:43
    lakše malo sa tim doživotnim priznanjima
    Ovo sad malo devalvira neke osnovne moralne vrednosti. Kakve sve to pevaljke i slavuji dobijaju penzije , a kada su trpali u džepove bez poreza, naravno - samo njima je bilo lepo. Sportistima svaka čast ali i oni su za vreme aktivnog bavljenja dobili valjda neke privilegije.
  • 05.08.2013 12:28
    Pa, sigurno su zaslužniji od Miroslava Ilića ili Lepe Lukić.
  • Čekićar

    05.08.2013 10:27
    ccc...
    Vid ti Acu dr Šapića... Pliva on lepo u ovim vodama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.