Stadion Vojvodine ipak spreman za Ligu Evrope

Ako fudbaleri Vojvodine budu bolji od moldavskog Šerifa, utakmice Lige Evrope će najverovatnije moći da igraju u Novom Sadu.
Ako fudbaleri Vojvodine budu bolji od moldavskog Šerifa, utakmice Lige Evrope će najverovatnije moći da igraju u Novom Sadu.

Obnova najvećeg stadiona u Novom Sadu je ovih dana u završnoj fazi, i trebalo bi da obezbedi mogućnost odigravanja međunarodnih utakmica pod okriljem UEFA, što bi trebalo da potvrdi inspekcija koja dolazi u sredu.

To praktično znači da će "lale" na svom terenu moći da budu domaćini u grupnim fazama klupskih UEFA takmičenja - Ligi Evrope i Ligi šampiona, kao i da će sve selekcije Srbije imati dozvolu da na "Karađorđu" igraju kvalifikacione susrete reprezentativnih UEFA takmičenja.

"Sve ukazuje na to da ćemo dobiti treću kategoriju. To znači da će ubuduće Vojvodina i svi nacionalni timovi Srbije moći da igraju međunarodne utakmice pod okriljem UEFA na stadionu "Karađorđe", rekao je član UO FK Vojvodina, i član Gradskog veća za komunalne delatnosti Nikola Ćirović.

Sve što je bilo u planu da se uradi na stadionu "Karađorđe" završeno je uz veliku pomoć Grada Novog sada. "Onog momenta kada smo iz Evropske fudbalske unije dobili zvaničan dopis da stadion ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica pod njenim okriljem, osim kvalifikacionih mečeva za UEFA klupska takmičenja, mi smo se obratili Novom Sadu. Gradonačelnik Miloš Vučević je brzo reagovao i ispunio sve što je obećao", istakao je Ćirović.

Podsetimo, Vojvodina je sredinom aprila iz UEFA dobila zvaničan dopis da "Karađorđe" ne ispunjava potrebne standarde UEFA. Rušenjem stare upravne ugrade na južnoj tribini, 6. juna ove godine počela je rekonstrukcija, u sklopu koje su izgrađene nove svlačionice za igrače, sudije, sobe za delegate, doping kontrolu, prostorija za privremeno zadržavanje navijača-izgrednika, a i proširena je južna tribina.

Uslovi su potpuno prilagođeni standardima UEFA i očekuje se da Vojvodina, odnosno stadion "Karađoređe" u sredu, za kada je najavljen dolazak inspekcije, dobije zvaničnu dozvolu da može da bude domaćin na svom terenu u Ligi Evrope.

UEFA kategorizacija stadiona ima četiri nivoa, od kojih je najviši četvrti. Elitna kategorija deli se na stadione sa pet zvezdica, kojih ima 29 i na kojima mogu da se organizuju finalne utakmice Lige šampiona, i na stadione sa četiri zvezdice, na kojima je po pravilima UEFA dozvoljeno odigravanje finalnih mečeva Lige Evrope.

Vojvodina u četvrtak od 20.30, u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, dočekuje na renoviranom stadionu "Karađorđe" Šerif.

  • robespjer

    21.08.2013 12:58
    Dobro je da je grad (gradonačelnik ) stao bezrezervno iza FK Vojvodina,koji su to apsolutno zaslužili,jer samo uz pomoć vlasti (građ.dozvole i novac )sve može da se završi na vreme.
  • SAMI

    20.08.2013 07:43
    Stadion ce da bude pravi evropski zahvaljujuci gradskoj vlasti koji su videli potencijal i ulozili pare u pravu stvar
  • DIK

    20.08.2013 07:27
    Grad je uradio svoje, sad se nadamo da ce i fudbaleri Vojvodine, pa da Novi Sad uziva u evropskom fudbalu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.