Srpski pikadisti treći u Evropi

Reprezentacija Srbije u elektronskom pikadu, koju najvećim delom čine takmičari iz Novog Sada, osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstvu održanom u Sloveniji.
Reprezentacija Srbije u elektronskom pikadu, koju najvećim delom čine takmičari iz Novog Sada, osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstvu održanom u Sloveniji.

Kako za 021 kaže član ekspedicije Vladimir Petković, ekipa Švajcarske ih je pobedila u grupnoj fazi, a zatim ih i onemogućila da stignu do finala.

"U polufinalu smo izvukli ponovo Švajcarce, koji su otišli u finale, a mi smo se za bronzu borili protiv Mađara, koje smo savladali i osvojili treće mesto", kaže Petković za Novosadski informativni portal.

Prema njegovim rečima, pikado je sport koji je u povoju, mada Pikado federacija Srbije još uvek ne priznaje elektronsku verziju.

Petković navodi da je ovim, za naše prostore nesvakidašnjim sportom aktivno počeo da se bavi pre tri godine, na nagovor prijatelja koje je redovno pobeđivao. Nakon priključenja novosadskom klubu, ušao je u prvih deset najboljih pikadista u državi, da bi prošle godine postao vicešampion Srbije. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • Upućeni

    04.09.2013 10:08
    Šta reći, a ne zaplakati?
    Članak koji nas informiše o uspesima naših pikadista propušta da obavesti lokalnu nam javnost o pojedinačnim rezultatima igrača. Naime, drugo mesto je osvojio Aleksandar Borić, koji ne znam zašto nije član reprezentacije, dok je treće mesto osvojio Aco Babić, kao član reprezentacije. Ja se pitam, da li je u interesu pikado saveza, kao i države, da najbolji naš igrač ne bude član reprezentacije Srbije. Ovo nije prvi put. Toliko nesloge nisam odavno video. Da li ćemo izvući pouku? Sumnjam!
    Pojedinačan interes ne sme biti u koliziji sa nacionalnim.
    Borića za predsednika!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.