Prvo Svetsko prvenstvo "borderkrosa" u Bukovcu

Prvo Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu u disciplini "borderkros" održaće se predstojećeg vikenda u Bukovcu.  
Prvo Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu u disciplini "borderkros" održaće se predstojećeg vikenda u Bukovcu.

 

Ovaj sport, u svetu poznatiji kao "Mauntinbord" u poslednjih nekoliko godina beleži sve veću popularnost među ljubiteljima ekstremnih sportova iz Srbije, te stoga ne čudi što se prvo prvenstvo sveta u istoriji održava upravo u našoj zemlji.

Najbolja srpska "mauntinborderka", Novosađanka Senka Bajić, koja poseduje nekoliko zlatnih odličja sa Evropskih i Balkanskih prvenstava, očekuje veoma interesantno takmičenje, pre svega zbog velikog broja učesnika, kojih će prema nekim najavama biti 120, iz 20 zemalja.

"Prvenstva u disciplini "fristajl", koja podrazumeva izvođenje egzibicija na skakaonicama, su se i ranije održavala, najčešće u Rusiji. Veoma smo ponosni što smo baš mi dobili licencu da organizujemo prvo Svetsko prvenstvo u "borderkrosu", odnosno trkama. Staza na kojoj će se održavati trke dugačka je oko 700 metara, a vozači moraju da vode računa o uslovima na njoj i da tome prilagode svoju vožnju", objašnjava Senka.

Kako kažu organizatori, gosti iz inostranstva već polako pristižu kako bi uvežbali stazu i bili u potpunosti spremni za takmičarski deo. Zvanično otvaranje staze zakazano je za četvrtak u 11 časova, a takmičarski deo počinje narednog dana, kada će svaki od učesnika voziti četiri trke protiv četiri nasumično odabrana protivnika. Samo 32 vozača koji budu sakupili najveći broj bodova plasiraće se za nokaut fazu.

Kvalifkacione trke počinju u petak u 12h i trajaće do 17 časova. Nokaut faza počinje osmofinalnom trkom koja je na programu u subotu u 13 časova, a planirano je da takmičarski deo u "Borderkrosu" traje do 16 sati. Početak "fristajl" takmičenja je zakazan za 17 časova i trajće sat vremena. (V. K.)

 

  • Maja

    06.09.2013 08:41
    Muzika ?
    Hoce biti Dj-evi ?
  • nesposoba nesposobna

    05.09.2013 13:49
    eee
    Hvala za mapu i objasnjenje!
  • Anonim

    05.09.2013 12:45
    naci cete lako
    Dolazi sam crem de la crem svetskog mountainboardinga. Vise od 120 zemalja sirom sveta. Amerika, Brazil, Poljska, Engleska, Nemacka, Francuska, Ceska, Bugarska, Rumunija, Bosna, Italija, Holandija, Madjarska,....i jos mnogo. Kada dodjete do Bukovca, samo treba da se popnete na vrh brda, ima par puteva koji vode, to je valda kod stare vojske. Necete omasiti gomili vozaca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.