Šest zlata za novosadske kajakaše na državnom prvenstvu

Kajakaši Limana i Vojvodine osvojili su na 47. državnom prvenstvu na mirnim vodama koje je tokom vikenda održano u Beogradu čak 14 medalja.
Kajakaši Limana i Vojvodine osvojili su na 47. državnom prvenstvu na mirnim vodama koje je tokom vikenda održano u Beogradu čak 14 medalja.

Kajakašima Limana pripalo je osam, a Vojvodini šest medalja.

Zlatnu medalju za "Limance" osvojila je u disciplinama K-1 na 500 i 200 metara reprezentativka Milica Starović koja je, podsetimo, na nedavnom Svetskom prvenstvu u Duizburgu bila deveta u finalu na 1.000 metara.

Zlato je pripalo i četvercu u sastavu Starović-Džombeta-Matejin-Klimpf u trci na 1.000 metara. Starović i Džombeta su u disciplinama K-2 na 200 i 500 metara bili srebrni, odmah iza neprikosnovenih sestara Moldovan.

U mlađim kategorijama Džombeta je pobedila u juniorskoj konkurenciji na 200 i 500 metara, dok su kod kadeta bronzu osvojili Rajačić i Jelenčić na 500 metara. Treba izdvojiti i dobar nastup seniorskog četverca kajakaša Limana koji je u finalu na hiljadu metara bio peti.

Kajakašima Vojvodine pripalo je šest medalja.

Zlato su osvojili i muški (Torubarov-Našagaćin-Džigurski-Palfi) i ženski (Nađ-Lazor-Veselinović-Georgijević) četverac ovog kluba na 200 metara. Ženski četverac je ujedno bio srebrni u trci na 500 metara.

Drugi u državi bili su i pojedinačno Vladimir Torubarov na 1.000 metara, te Milenko Našagaćin na 500 metara. Našagaćin je osvojio ukupno tri medalje, pošto je bio treći i na 200 metara. Medalja je izmakla muškom četvercu Vojvodine na 1.000 metara, kao i ženskom dublu Lazor-Veselinović na istoj deonici pošto su i jedni i drugi kroz cilj prošli kao četvrti.

Sintelon je odbranio titulu sveukupnog pobednika. Vojvodina je ukupno zauzela 12. mesto, dok je Liman na 16. poziciji. (S.K.)

  • vbjc

    19.09.2013 10:14
    @zlato
    Na vredna deca su nase zlato.
    Blago njihovim roditeljima a njima 6 x bravo!
  • posmatrac

    19.09.2013 09:15
    samo napred
    BRAVO LIMAN ! Trud se uvek isplati. da ljudi znaju u kakvim uslovima vi trenirate i radite vredno... Samo napred!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.