Novosađani prvi na FIBA listi u basketu ’3 na 3’

Basketaši Novog Sada osvojili su drugo mesto na istambulskom turniru u basketu ’3 na 3’ i zahvaljujući tom rezultatu vratili su se na čelo FIBA rang liste.
Basketaši Novog Sada osvojili su drugo mesto na istambulskom turniru u basketu ’3 na 3’ i zahvaljujući tom rezultatu vratili su se na čelo FIBA rang liste.

Novosađani su u finalu poraženi od slovenačkog tima Brezovice sa 19:13.

Srebro su osvojili Dušan Domović-Bulut, Marko Ždero i Nikola Ugrica, potpomognuti Beograđaninom Nebojšom Boškovićem, koji je zamenio Marka Savića.

"Ako u Istanbulu nismo u potpunosti ostvarili prvi, ispunili smo bar drugi, ništa manje značajan cilj, vratili smo se na prvo mesto", rekao je Domović.

Takmičenje je tokom vikenda na improvizovanim terenima nedaleko od Plave džamije, pratilo 3.000 gledalaca, a na njemu su učestvovali pobednici pet kontinentalnih turnira. Domaćini tih turnira bili su Tokio, San Huan, Rio de Žaneiro, Prag i Lozana.

Pored toga što su osvojili srebro i vratili se na prvo mesto FIBA rang liste, Novosađani su izborili pravo nastupa na ’Ol star’ susretu koji će biti održan u Dohi 12. decembra. Organizatori u Kataru su pobednicima ponudili izazovni nagradni fond od 120.000 dolara.

  • dule

    08.10.2013 10:17
    Svaka čast momcima. Inače, Laza iz prvog komentara me je podstakao da napišem ovaj komentar:

    Ne znam da li je većini ljudi poznato ali na Limanu 3 iza vrtića u Narodnog fronta (mislim da se zove Maslačak) se nalazi igralište za decu, u okviru koga je igralište za manju decu, košarkaški teren i kombinovani teren za mali fudbal/košarku.

    To igralište će biti SRUŠENO da bi se na tom mestu napravila srednja muzičko - baletska škola.

    Iako ne sporim da je lokacija za školu dobra, nije mi jasno zašto moraju da se uništava ovo igralište zbog toga - ima grad između Novog naselja i pruge mesta kolko oćeš za ovu školu.

    Ja znam da smo svi jako zabrinuti za svoju decu i za način kako će oni provoditi svoje slobodno vreme, ali izgleda da je to samo na rečima. Na delu je destrukcija.
  • Dejan

    08.10.2013 09:02
    Čestitke
    Sve čestitke, veliki uspeh!
  • Laza

    08.10.2013 00:04
    Finalisti, ne samo pobednici
    Momci svaka cast. Gde nema betona pod kosevima, nema ni basketasa, staro pravilo. Nisu isli samo pobednici, nego i finalisti i nisu bas kontinentalni turniri nego mastersi, jer smo mi usli preko Praga, a Slovenci preko Lozane, ali najzad Novi Sad na krovu sveta u necemu. Ziveli! Evo linka:
    http://www.3x3worldtour.com/pages/eng/fe/13/3x3/istanbul/p/qualifiers.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport