Prvi poraz Voše u Superligi, Sloboda slavila na "Karađorđu"

Fudbaleri Vojvodine izgubili su od Slobode Point, na "Karađorđu" sa 2:1 (1:1), u meču devetog kola Superlige Srbije, i tako propustili šansu da dođu na čelo domaćeg šampionata.
Fudbaleri Vojvodine izgubili su od Slobode Point, na "Karađorđu" sa 2:1 (1:1), u meču devetog kola Superlige Srbije, i tako propustili šansu da dođu na čelo domaćeg šampionata.

Vojvodina je pobedom mogla da dođe do prvog mesta Superlige, s obzirom da je Čukarički odigrao nerešeno na gostovanju protiv Donjeg Srema (1:1), a da Partizan tek sutra igra meč u Jagodini, protiv istoimenog kluba. Ipak, Sloboda je posle preokreta došla do iznenađujuće pobede, a za njih tek druge u prvenstvu.

Trener "lala", Marko Nikolić počeo je utakmicu sa dva napadača, Škuletićem i Kaluđerovićem, i bio bolji rival u prvom poluvremenu. Zbog povrede, u 19. minutu, Trajković je morao da napusti teren, a zamenio ga je Đurić.

Čak 11 šuteva ka golu Slobode uputili su Novosađani u prvom delu igre, od kojih je osam išlo u okvir gola, a ofanzivna igra se isplatila već u 25. minutu, kada je posle kornera i gužve u šesnaestercu, na asistenciju Škuletića, Kaluđerović pogodio mrežu gostiju za 1:0. Ipak radost domaćih nije puno trajala, s obzirom da je samo osam minuta kasnije Sloboda stigla do izjednačenja. Strelac je bio ofanzivni vezista Žeravica, u 33. minut, kada je sa 15 metara šutirao u bliži ugao Delača. Do kraja poluvremena, mreže su mirovale, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

U drugom poluvremenu, viđena je ravnopravna borba, iz koje su gosti izašli kao pobednici. Pokušao je Kaluđerović dva puta, ali njegovi šutevi nisu predstavljali prednju za golmana gostiju. Sredinom drugog dela meča trener Vojvodine, Marko Nikolić, izvršio je preostale dve izmene, pa su u igru umesto Kaluđerovića i Poletanovića ušli Kosović i Gaćinović. Ipak, u 77. minutu, gosti dolaze do iznenađujućeg vođstva, kada je Jovanović pogodio gol Delača za, ispostaviće se konačnih 2:1. Nekoliko minuta ranije isti igrač je pogodio stativu, i već tada propustio šansu da svom timu donese prednost.

Vojvodina, kojoj je ovo prvi poraz u sezoni, ostaće na trećem mestu sa 16 bodova, dok će Sloboda napredovati na tabeli za nekoliko mesta.

U ostalim utakmicama, Rad je pobedio Javor u Ivanjici sa 2:1, a strelac za "građevinare" bio je omladinski reprezentativac Đurđević, koji je oba puta pogodio gol Ivanjičana. Na Karaburmi je odigran još jedan dobar meč, u kojem je Radnički iz Kragujevca pobedio OFK Beograd sa 3:2. Donji Srem je na svom terenu odoleo lideru Superlige, Čukaričkom, a meč je završen rezultatom 1:1.

Od 18 časova, sastaju se Crvena zvezda i Novi Pazar, i Voždovac i Spartak, dok današnji dan zatvara duel između Napretka i Radničkog iz Niša. Sutra, Jagodina u derbiju kola dočekuje Partizan. (Nikola Marković)

  • 20.10.2013 09:01
    "Vratite stadionu ime Vojvodina"

    Neće moći ove noći. Na gradskom stadionu Karađorđe ste gosti. Eno vam vaše prćije u Veterniku, pa je nazivajte kako vam drago.
  • Animator

    19.10.2013 22:43
    Tipično, nažalost...
    ...Vojvodina se uplašila uspeha, izgubila od male ekipe, i propustila priliku da stane na čelo tabele. Problem je što su kod Vojvodine za ovakve kikseve uvek veće šanse nego kod Partizana i Zvezde. Čista psihologija - male ekipe se uglavnom unapred uplaše beogradskih klubova, pa im se "zalede noge", dok se Vojvodine ipak ne plaše jer nije bila šampion još od 1989. i nije toliko "ime" kao Partizan i Zvezda. Zato verovatno Voša opet neće biti šampion iako realno ima najbolji tim u ligi. Voleo bih da nisam u pravu.
  • 19.10.2013 17:59
    Slobodan
    Prvo za Vojvodinu igraju ti njeni dečaci koji kao da imaju nege od olova pa ne mogu da potrče, gledam danas onog Kosovića i Gaćinovića bruka... Svi su danas podbacili kao kolektiv ... I zabraniti više Slobodi da nosi naše dresove, izgleda je to maler uvek nam uvale 2 komada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.