Plivački miting okupio preko 300 plivača

Međunarodni plivački miting Plivačkog kluba "Vojvodina" okupio je preko 380 plivačica i plivača iz osam zemalja i 49 plivačkih klubova u svim plivačkim disciplinama i deonicama.
Međunarodni plivački miting Plivačkog kluba "Vojvodina" okupio je preko 380 plivačica i plivača iz osam zemalja i 49 plivačkih klubova u svim plivačkim disciplinama i deonicama.

Ova manifestacija, koja se organizuje još od 1980. godine, jedna je od najstarijih plivačkih manifestacija u Vojvodini.

Istovremeno, održalo se i Zimsko državno prvenstvo za kadete, omladince i u apsolutnoj kategoriji, okupivši na klisanskom bazenu u Novom Sadu najbolje u Srbiji. Uoči finala prvog takmičarskog dana, 26. decembra, prisutnima se obratila Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić i istakla da je ova manifestacija od interesa za Vojvodinu i jedna je od 38 koje je Sekretarijat podržao posebnim konkursom.

Za ovaj konkurs izdvojeno je 15 miliona dinara, sve manifestacije su međunarodnog karaktera, tradicionalne su i okupljaju veliki broj sportistkinja i sportista mlađeg uzrasta.

"Posebno mi je zadovoljstvo da na ovaj način završavamo 2014. godinu, uživajući u finalnim trkama, u kojima kako vidim učestvuju i naši stipendisti koji su fenomenalnim rezultatima ove sezone, najavili blistave karijere. Koristim priliku, i da vas obavestim da je Skupština AP Vojvodine usvojila budžet za narednu godinu, da je sport 'dobro prošao', da naša podrška vama i drugim talentovanim sportistima neće izostati. Potrudićemo se da dodatnim programima pomognemo sve koji će pokušati da ispune olimpijsku normu kako bi nas, Vojvođana, bilo više u Riju", rekla je Tepićeva.

Ona je dodala da želi da zna da će svako dete u Vojvodini biti u prilici da nauči da pliva.

"Samim tim očekujem i vašu podršku, plivačkih radnika, da pomognete Sekretarijatu u sprovođenju Strategije školskog sporta, čiji prioritet i jeste razvoj bazičnih sportova", navela je pokrajinska sekretarka za sport.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport