FOTO: Gradi se kanalizacija u Budisavi

Zavod za izgradnju grada počeo je radove na izgradnji kanalizacije u Budisavi.

Zavod za izgradnju grada počeo je radove na izgradnji kanalizacije u Budisavi.

Kako su saopštili iz ovog preduzeća, ovim su nastavljene investicione aktivnosti od prošle godine u cilju rešavanja jednog od najkrupnijih komunalnih problema ovog naselja. Kompletna kanalizaciona mreža Budisave je, prema projektnoj dokumentaciji, podeljena u četiri sliva, a trenutno se izvode radovi na izgradnji mreže koja pripada slivu 3 i prostire se u severoistočnom delu naselja.

Ovaj deo mreže, koji se gradi u dužini od oko 6.100 m, obuhvata ulice Petefi Šandora (od Partizanske do Šajkaške), Cara Dušana (od Partizanske do Šajkaške), Šajkašku (od Vojvođanske do Petefi Šandora), Petra Drapšina (od Vojvođanske do Petefi Šandora), Železničku i manji deo Vojvođanske ulice. Ugovoreni radovi obuhvataju i ugradnju hidromašinske i elektro opreme u crpnu stanicu koja je locirana na zelenom pojasu sa parne strane Vojvođanske ulice.

Direktor ZIG-a, Goran Višnjić, ukazao je na značaj ove investicije, istakavši da je rašavanje problema odvođenja otpadnih voda, kako u gradskim, tako i u prigradskim naseljima, jedan od prioritetnih zadataka Zavoda za izgradnju grada.

- Cilj nam je da što više naselja dobije kanalizaciju i u tom pravcu su poslednjih godina usmerena značajna investiciona ulaganja. Grad Novi Sad posebno je angažovan na tome da se poboljša komunalni standard u prigradskim naseljima. Pored toga što je već izgrađena kanalizaciona mreža u Kovilju, Kaću, Begeču, delu Veternika i Rumenke, trenutno se gradi kanalizacija u Stepanovićevu, a uskoro će početi radovi i u Kisaču - naveo je Višnjić.

On je dodao da je ZIG prošle godine u Budisavi izgradio preko sedam kilometara kanalizacije.

- Završetkom radova koji su trenutno u toku, veći deo naselja biće pokriven kanalizacionom mrežom. Ovaj deo mreže moći će da funkcioniše kao samostalna celina, ali svakako nam je namera da i u narednom periodu nastavimo sa ovim aktivnostima kako bi čitavo naselje dobilo kanalizaciju, za šta već postoji izrađena projektna dokumentacija - rekao je direktor ZIG-a.

Izvođač radova na izgradnji kanalizacije u Budisavi je DOO "Bulevar Company", rok za završetak radova je 100 kalendarskih dana, a ugovorena vrednost investicije je 41.721.594 dinara.

  • Pele

    15.02.2015 08:32
    Jole....
    A jel se sečaš ko je igradio kanalizaciju u glavnoj ulici u Budisavi u leto 1989.godine??
    Akcijaši sa ORA Novi Sad... Akcijaši kopaju kanale a meštani im prave kiflice, krofne, časte ih kafom i pićem!! To su bila lepa vremena, gradilo se kolko se imalo i nije se kralo ko sad!!
  • goran77

    11.02.2015 20:27
    primer za ostale
    Sredstva uložena bilo gde za ovakve stvari su potpuno opravdana ovakav primer bi trebalo da imaju i ostale lokalne samouprave naravno uz pomoć države koja bi trebala da pomogne koliko može. sredstva bi se brzo vratila kroz dalje održavanje iste uz osnivanje preduzeća osposobljenog za održavanje , i eto nam još radnih mesta.
  • Dylan Dog

    11.02.2015 17:14
    Za ovakve stvari su pametno ulozena sredstva i novac! Gde je god to potrebno treba uraditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti