Prihvatilište za pse u Futogu zatvoreno

Nečisti deo prihvatilišta za životinje JKP "Zoohigijena i veterina" zatvoren je zbog rekonstrukcije, a nakon što je istekla privremena dozvola za rad 31. decembra 2014. godine.
Nečisti deo prihvatilišta za životinje JKP "Zoohigijena i veterina" zatvoren je 4. marta zbog rekonstrukcije, a nakon što je istekla privremena dozvola za rad 31. decembra 2014. godine.

Kako za 021 kaže Vlado Grubač iz Uprave za veterinu Južnobačkog okruga, u objektu u Železničkoj 4 u toku je adaptacija, a u njemu ne borave životinje.

Uskoro bi trebalo da se stvore uslovi za dobijanje trajne dozvole za rad, koju prihvatilište nije imalo zbog, kako kaže Grubač, nekoliko problema sa uslovima, koji su kočili proces i nisu bili u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja, Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju pansioni i prihvatilišta za životinje i Pravilnikom o sadržaju i načinu vođenja registra objekata za držanje životinja.

Ovaj objekat imao je privremenu dozvolu oko osam meseci, a od otvaranja u aprilu nalazi se u centru kritika nekoliko udruženja za zaštitu životinja koja su tvrdila da se novac namenjen funkcionisanju preduzeća ne troši valjano i u skladu sa potrebama, te su mesecima tražili zatvaranje tog objekta.

Zahtevi za zatvaranje zbog loših uslova za boravak životinja podnošeni su inspekciji nekoliko puta. Pojedina udruženja navodila su da se psi drže u kontejnerima za PET ambalažu, na nepodnošljivim temperaturama, kao i u opasnim uslovima za život.

Jedna od primedbi udruženja za zaštitu životinja je i lokacija prihvatilišta u Futogu, zbog čega su i postavljali pitanje iracionalnog trošenja novca na prevoz životinja.

Prema rečima Vlade Grubača, očekivanja su da će radovi biti gotovi za oko mesec dana. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • 10.03.2015 11:07
    fast food
    kinezi otkupili sve :)
  • Nataša Vukmirović

    10.03.2015 11:05
    Mesna zajednica
    Nije mi jasno zašto ste se žalili mesnoj zajednici, a ne direktno osnivaču JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad, dakle Gradskoj upravi, gradonačelniku?
  • 10.03.2015 09:12
    Naravno, oni iz udruženja samo znaju da trućaju (izrazio bih se drugačije, ali nije medije), ali da urade nešto konkretno, da sakupe pare pa oni sami naprave prihvatilište, to nikako.
    Pa šta ako je u Futogu, nije futog 300 km daleko, samo 10 km!
    A zar treba da bude negde u gradu i da onda lavež pasa smeta ljudima koji žive blizu?

    Ne znam gde je to u Futogu, ali nadam se da je negde van naselja i daleko od kuća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti