Najbolji iz Jovine odlaze na Kembridž

U devetom odeljenju 4. razreda Jovine gimnazije ima 15 đaka, a neki od njih su primljeni na Kembridž.

U devetom odeljenju četvrtog razreda Jovine gimnazije ima svega 15 đaka, čak 12 njih je sa svim peticama, a neki od njih su već primljeni i na Kembridž.

U ovom specijalnom matematičkom odeljenju retko ko je tokom školovanja dobijao manje od petice, pa je prosek ocena u razredu 4,80. Najbolji maturanti Jovine gimnazije prave velike planove za budućnost, ali su tužni što ih uskoro čeka rastanak.

Radivoje Stojković, direktor Jovine gimnazije, kaže da je teško reći ko je u ovoj prestižnoj novosadskoj školi najbolji. "Nama je teško da odredimo ko je najbolji jer imamo odeljenja koja su izuzetna, njihove prosečne ocene su vrlo visoke, a uspesi na takmičenjima vanserijski", kaže Stojković.

Rastanak s drugovima najboljim maturantima teško pada, jer svi planiraju da nastave školovanje na fakultetima, dok će oni najbolji visoka zvanja potražiti u inostranstvu.

"Drug iz razreda i ja smo primljeni na Kembridž, čekam stipendiju i planiram da nastavim da se bavim matematikom", kaže Kristina Silađi, jedna od najboljih učenica.

Gimnazijske dane pamtiće po druženju, ocenama i profesorima.

Ponosni na nagrade iz sveta

U Jovinoj gimnaziji nagrade sa republičkih takmičenja su nešto uobičajeno, međutim, ponosno ističu da su osvajali prva mesta na međunarodnim takmičenjima kao što su Evropska ženska matematička olimpijada, Juniorska međunarodna naučna olimpijada i Međunarodna informatička olimpijada.

U razredu matematičara ima i sportista.

"Odbojku treniram u Jedinstvu iz Stare Pazove. Ovim sportom se bavim profesionalno, a to nikada ne bi bilo moguće da profesori i škola nisu imali razumevanja za mene i moje ostale aktivnosti", kaže učenica Marija Vujnović.

Učenici ovog posebno uspešnog razreda ističu da su uvek bili složni, jedinstveni i pomagali jedni drugima, zbog čega su shvatili koliko je važno za uspešnu karijeru biti timski igrač.

  • 29.04.2015 09:42
    BeŽ te deco.....
    Što bi reko Čvarkov .BeŽ te deco udariće vas neko sa megatrenda .
    Zamisli te samo tu tragediju .Tragediju ove zemlje i svega što nas je snašlo.
    Imamo takve mozgove a zemlju nam vode MEGATRENDOVCI
  • s

    28.04.2015 16:37
    Roditelji treba da budu ponosni na svoju dobru decu,kada vec grad i drzava nije nista imala da im ponudi.Roditelji su se sigurno mnogo cega odrekli,zrtvovali da bi deca zavrsila sva takmicenja i pripreme.Takvi roditelji i njihova deca ne sede po ceo dan u kaficu da bi hvatala zjale.Posle kazu ,kako su deca razlicita.Koliko se detetu posvetis,toliko ces dobiti od njih.Roditelji razmisljajte.BRAVO za ovu decu i njihove porodice.
  • 28.04.2015 15:08
    Odlaze? Pa zasto sada kada je najzad pocelo da tece med i mleko i kada je bajna i prelepa Marija Maxima spevala hvalospev nasem dragom velikom vodji ?
    More, bezite deco odavde i sve se u dupe nogama šutajte kako bi brze pobegli. Gradite svoje zivote i karijere tamo negde gde ce znati da cene i posteno nagrade vase znanje i umece. A Srbiju ostavite neka se davi u smradu i fekalijama Parova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti