DS: Novi Sad nema gradonačelnika; SNS: Naišli smo na pljačku i prevaru

Novi Sad već bezmalo tri godine nema gradonačelnika, poručuju iz Gradskog odbora Demokratske stranke.
Novi Sad već bezmalo tri godine nema gradonačelnika, poručuju iz Gradskog odbora Demokratske stranke.

Kako poručuju iz ovog odbora demokrata, "čovek koji je uzurpirao to mesto, Miloš Vučević, odrekao se tog časnog i odgovornog posla i posvetio svom napredovanju u Srpskoj naprednoj stranci".

"Vučević je upravljanje gradom prepustio interesnim grupama i centrima moći izvan legalnih institucija, dok on pokušava da za sebe izbori poziciju vodećeg 'naprednjaka' u Vojvodini. Bezgranične ambicije čoveka vrlo ograničenih mogućnosti ne bi trebalo da zanimaju građane Novog Sada, samo kada on ne bi pokušavao da te ambicije ostvari na štetu interesa tih istih građana", navodi se u saopštenju novosadskih demokrata.

Kako kažu, Novi Sad dugo nije bio ovako neuredan i zapušten, odavno se nije manje gradilo i nikada nije bilo ovoliko nezaposlenih Novosađana.

"Budžet grada Novog Sada je najveći u Srbiji, u odnosu na broj stanovnika, a Miloš Vučević i njegovi ortaci za nepune tri godine nisu realizovali doslovno nijedan razvojni projekat. Oni su samo završili ili još uvek realizuju projekte koje je pripremila i započela prethodna gradska vlast. Da ne bi govorio o svojim nepostojećim rezultatima, Vučević se opredelio da napada druge. Predsednik pokrajinske Vlade i Demokratske stranke Bojan Pajtić je stalna meta Vučevićevih napada i Vučevićeva opsesija, zbog toga što je, iz ko zna kog razloga, Vučević umislio da će na taj način ostvariti svoje stranačke ambicije", navodi se u saopštenju DS i dodaje da se "Vučević posebno ističe u horskom 'pevanju' o pokrajinskim izborima u decembru ove godine, mada je zakonski rok za biranje novog parlamenta Vojvodine tek drugi kvartal 2016".

"Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu želi gospodinu Vučeviću svaki uspeh u njegovoj borbi za stranačke pozicije. On u toj borbi nije bez šansi budući da politička javnost dobro zna ko su mu glavni konkurenti. Sa svojom konkurencijom u Srpskoj naprednoj stranci, Vučević može da odmerava snage, ali svaki njegov pokušaj da se uporedi i takmiči sa Bojanom Pajtićem više je nego smešan. Pokrajinska vlada, na čelu sa Bojanom Pajtićem realizovala je niz kapitalnih projekata u oblasti zdravstva, komunalne infrastrukture i putne privrede, o kojima Vučević ne može čak ni da mašta", navodi se u saopštenju GO DS.

SNS: Vučević vuče iz mulja i blata

"Novi Sad već tri godine ima gradonačelnika, i poslednje tri godine Novim Sadom ne vladaju Demokratska stranka i interesne grupe koje su ga opljačkale i koje su Novosađanima nanele štetu kao ni jedna vlast pre njih", poručuju iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke kao reakcija na saopštenje DS.

Kako kažu naprednjaci, Novim Sadom vlada red i zakon i to boli Demokratsku stranku, "jer sve što ima veze sa zakonom i što je u skladu sa zakonom, Bojanu Pajtiću smeta, jer ne mogu da otimaju i kradu kao što su uvek i radili".

"Tri godine gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević sa svojim saradnicima pokušava da Novi Sad izvuče iz mulja i blata u koje ga je uvukla Demokratska stranka. Tri godine gradonačelnik Miloš Vučević sa svojim saradnicima pokušava da završi Bulevar Evrope, projekat na kom je Demokratska stranka svojim miljenicima omogućila višemilionsku u evrima izraženu pljačku. Kojim god se projektima gradska vlast na čelu sa Milošem Vučevićem počela baviti, a koji je pokrenut za vreme vladavine Demokratske stranke u Novom Sadu, naišla je na pljačku i prevaru, tako da je morala uložiti maksimalne napore da zaštiti interese Novog Sada i Novosađana i da na pošten način realizuje započete projekte", navodi se u saopštenju GO SNS.

Kako smatraju Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad je ponosan što se Miloš Vučević ne može porediti sa Bojanom Pajtićem, jer njih dvojica "zaista nisu za poređenje".

"Sa jedne strane poštenje i čestitost, a sa druge pljačka RBV i Pokrajinskih fondova. Nula uspešnosti pokrajinske administracije najbolju sliku daje projekat Kamenica 2, koji je trebao biti završen pre 4-5 godina, ali do današnjeg dana nije završen, a i nije poznato kada će i da li će biti završen, a u međuvremenu vrednost istog projekta je trostruko uvećana", poručuju iz GO SNS.

  • maki

    08.05.2015 12:33
    Novi Sad ima gradonacelnika, ali Vojvodina nema premijera. Pajtic je zauzet borbom za fotelju.
  • istina

    08.05.2015 12:25
    Treba da se zna da je grad Novi sad od 2000 do 2012 god . DS , LSV I SPO unistili , pustite gradonacelnika da radi posao, jes da i njemu nije lako sa pojedincima iz koalicije, valjdace tuzilastvo poceti da radi nesto konkretno u nasem lepom Novom sadu ,,,
  • lex

    08.05.2015 11:16
    Kad najgori pocnu kritikovati i prozivati nekoga, nema dalje..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti