FOTO: Naopako okačene zastave ispred Poljoprivrednog sajma

Pojedine zastave država učesnica Poljoprivrednog sajma ispred Master centra vise naopako i to zastave Kine, Turske, Grčke, ali i Srbije.

Pojedine zastave država učesnica Poljoprivrednog sajma ispred Master centra vise naopako.

Novosađani koji su primetili ovu grešku, na tviteru su okačili fotografije. Kako se može videti u priloženom, zastave Srbije, Turske, Grčke i Kine su sigurno naopako okrenute.

Kačenje zastava suprotno tome kako je propisano se smatra uvredom, a u nekim zemljama se to smatra i krivičnim delom.

Međutim, u Srbiji nije kažnjivo ako neko pogrešno okači zastavu druge države, ali bi kazna bila napisana ako bi se to uradilo sa državnom zastavom Srbije. Prema Zakonu o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije, predviđena je kazna do 500.000 dinara (ako se zastava okači kako nije propisano).

  • G

    14.05.2015 06:10
    Nikada nisam nazivao Vojvođane fašistima. Fašistima nazivam tzv. "vojvođane", manjinu u Vojvodini koji imaju sva obeležja fašističke ideologije, ideje o "nepogrešivoj savršenoj rasi", ideje da proteruju građane Vojvodine zbog njihovog porekla ili mišljenja dok istovremeno sebe smatraju zaštićenim zbog tog istog, kao i ideje da je su za sve loše krivi tzv. "dođoši" iako u većini slučajeva ni ne znaju ko je krivac kada prosipaju svoj fašistički otrov na ovim stranama.
    Bar 5 puta do sada sam postavljao pitanje na koje nisam dobio odgovor, a to je odakle sam ja to došao pa mi "Vojvođani pomogli na razne načine"?
    U potpunosti se slažem da je za fašiste najbolje da se protivnici takve ideologije bave nečim drugim, pa bilo to i ispijanje piva, kako bi nesmetano mogli da šire svoju mržnju. To međutim od mene nećete dočekati, na vašu žalost nisam vaspitan da ćutim pred fašistima.
    Na kraju, interesantno je da se predstavljate kao "dođoš" a da istovremeno govorite o istima kroz formulaciju "tebe i tvoje sunarodnike". Ovo, zajedno sa "naprednim" idejama tako sličnim njihovim da moje mišljenje treba "blokirati" a niste se setili da to napišete za fašiste koji bez prestanka etiketiraju građane i šire mržnju na ovim stranama, veoma baca sumnju u istinitost vašeg pisanja.
    Ipak, dobro je da ste se setili da me naučite kako da se ponašam, šta da osećam i kako da mislim. Hvala vam na vašoj doslednosti i integritetu.
  • hadus

    13.05.2015 22:54
    za G-ja
    Jadnija stvar od tvog nazivanja vojvođana fašistima (te iste Vojvođane koji su tebe i tvoje sunarodnike primili u tu istu Vojvodinu, dali vam švapske kuće da živite u njima, pomogli na razne načine, a ti i tebi slični ste se popljuvali i pljujete svaki dan kroz razne Bokan, Paroviće, Vučeviće i sl.) je činjenica da džedžiš na ovom portalu i gledaš ko će negativno da odgovori na tvoj komentar. Nađi život, posao, kresni nešto, popi pivo... Bilo šta, samo nemoj da prosipaš filozofiju i učiš druge da se ponašaju, šta da osećaju i kako da misle. Inače dragi G i ja sam dođoš, samo nikad nijednog nađoša ne bih poredio sa mađarskim fašistima koji su bacali pod led. To poređenje može doći samo od jedne teško poremećene osobe... Bog stobom i želim ti svu sreću... A da ne bi zagađivao portal svojim (anti)fašističkim glupostima, nadam se da će ti blokirati IP adresu
  • 13.05.2015 12:06
    naslov dovoljan
    Kakav fantasticni master centar...
    A verovatno i master diplome raznih pokondirenih fakulteta...

    Majmuni su doktori nauka za ovakve "odrasle i odgovorne i naravno pametne" ljude...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti