Iza akcija na Grbavici stoje mladi Novosađani

Iza nekoliko akcija protiv grafita na Grbavici stoji grupa mladih Novosađana koji su okupljeni oko inicijative "Novi Sad Si Ti", saznaje 021.rs.

Iza nekoliko akcija protiv grafita na Grbavici stoji grupa mladih Novosađana koji su okupljeni oko inicijative "Novi Sad Si Ti", saznaje 021.rs.

Oni su sada napravili i stranicu na fejsbuku, "Novi Sad Si Ti" i naveli da je osnovana sa ciljem da skrene pažnja ljudima na probleme koje je potrebno rešiti kako bi Novi Sad postao bolji i lepši.

- Prva u nizu je akcija protiv grafita koja je sprovedena na Grbavici. Natpisi na zidovima, koji u najvećoj meri prenose govor mržnje su veliki problem i ruglo grada koje treba iskoreniti, a "umetnike" podstaći da svoje poruke, stavove i emocije iznose na neki lepši i kreativniji način - navode organizatori.

Oni su saopštili da je stranica na Fejsbuku napravljena sa idejom da uključi građane, tako što će i Novosađani ukazivati na probleme, na neke svoje načine, ali i predlagati neke nove akcije.

Mada je 021.rs uspeo da kontaktira pojedine organizatore ovih akcija, oni za sada nisu želeli da u javnost izlaze kao pojedinci, već su samo hteli da promovišu ideju da treba nešto konkretno preduzeti i rešiti probleme u gradu.

  • -

    15.05.2015 16:10
    -
    ala ste ih poplasili
    evo nam jos jedne biciklisticke inicijative

    vecina tih grafita su po direktivi ili ih finansira onaj sponzor pisaca grafita kojem ste pre godinu dana tapsali bas na ovom mestu

    uostalom sada ih pisu po trotoaru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti