DS i LSV: Raskinuti koaliciju s Bokanom zbog kupovine glasova

Novosadski odbor Demokratske stranke je tražio od novosadskog SNS-a da odmah raskine koaliciju sa Romskom demokratskom strankom, odnosno organizacijom "Dinara-Drina-Dunav", pošto je dvoje okrivljenih u sudskom postupku za kupovinu glasova na lokalnim izborima 2012. godine priznalo da su kupovali glasove.
Novosadski odbor Demokratske stranke je tražio od novosadskog SNS-a da odmah raskine koaliciju sa Romskom demokratskom strankom, odnosno organizacijom "Dinara-Drina-Dunav", pošto je dvoje okrivljenih u sudskom postupku za kupovinu glasova na lokalnim izborima 2012. godine priznalo da su kupovali glasove.

Predsednik GO DS-a dr Veljko Krstonošić istakao je na konferenciji za novinare da je dvoje okrivljenih u pomenutom postupku zatražilo od Tužilaštva da potpišu sporazum o priznanju krivice, čime je slučaj praktično pravno rešen, pa je sad ostalo samo to da sud izreknu zakonite presude.

Krstonošić je pozvao sve političke stranke da se obavežu kako će na narednim izborima voditi fer i odgovornu kampanju, te da neće sarađivati sa ljudima koji su kupovinom glasova obesmislili institut demokratskih izbora. Na taj način će najefikasnije sprečiti slične prevare i na narednim izborima, budući da će ih učiniti neisplativim.

Prema njegovim rečima, odbornici pokreta Dinara – Drina – Dunav su neophodni za održavanje sadašnje većine u gradskom parlamentu, zbog čega novosadski SNS ne reaguje na ovakve vesti.

Sa istim zahtevom oglasila se i Liga socijaldemokrata Vojvodine, navodeći u saopštenju da "pošto se da se deklarativo zalažu za borbu protiv korupcije, Gradski odbor Srpske napredne stranke smo pozvali da to i dokaže tako što će dokazane kriminalce isključiti iz gradske vlasti." Liga socijaldemokrata Vojvodine istakla je da na vlast u Novom Sadu ne dolazi prekomponovanjem i upodobljavanjem i još jednom pozvala SNS da zaustavi "besomučnu pljačku Novog Sada od nakupaca glasova i falsifikatora izborne volje građana".

SNS: Demokrate i LSV žele vlast bez izbora

Zahtev DS-a i LSV-a da iz vlasti bude isključen pokret "Dinara-Drina-Dunav" je želja da bez izbora dođu na vlast, navode novosadski naprednjaci. "Gradski odbor SNS nemalo je iznenađen predlogu DS i LSV o formiranju novih koalicija na gradskom nivou, pa nam tako nije jasno da li nam nude koalicionu saradnju ili žele da im prepustimo vlast", saopštili su naprednjaci.

SNS u saopštenju konstatuje da "i jedno i drugo ima samo jedan cilj, a to je da oni ponovo budu u vladajućoj koaliciji" "Podsećamo da za tako nešto moraju da se izbore na lokalnim i pokrajinskim izborima, te im prijateljski savetujemo, pošto žele da što pre zauzmu svoje pozicije u vlasti Novog Sada, da se zajednički dogovorimo i odmah raspišemo izbore", navodi se u saopštenju.

Povodom tvrdnji DS-a o sudskim postupcima protiv predstavnika 3D Gradski odbor SNS je naveo da će svi za koje se dokaže krivica odgovarati.

Podsetimo, dvoje saučesnika lidera Pokreta "Dinara Drina Dunav" Tomislava Bokana iz grupe optuženih za kupovinu glasova na izborima 2012. godine podneli su tužilaštvu zahtev za sklapanje sporazuma o priznanju krivice. Advokati Slađane Rovčanin (30) i Milovana Duvnjaka (57) su osnovnom tužilaštvu podneli zahteve i sada se čeka da tužilac reaguje.

  • Malo

    18.05.2015 10:17
    ćete
    Malo ćete gospodo iz opozicije sačekati, treba još novca da se slije u partijske i lične džepove.
    Šta je sve Treća Srbija uradila i šta se desilo.....ništa.
  • svaka ptica svoje jatu

    17.05.2015 16:08
    @anonimus-kraj DS
    Na drugoj strani su videli vece i prevejanije lazove pa im pohrlili u zagrljaj.
    Svaka ptica svome jatu leti!
  • sipovo

    17.05.2015 09:09
    tri su prsta na barjaku,srce bije u junaku,nama Gospod snagu daje nema nazad,nema predaje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti