U podne komemoracija glumcu i reditelju Ratku Radivojeviću

Komemoracija poznatom novosadskom glumcu i reditelju Ratku Radivojeviću održaće se u 12 časova u Velikoj sali Pozorišta mladih.
Komemoracija poznatom novosadskom glumcu i reditelju Ratku Radivojeviću održaće se u 12 časova u Velikoj sali Pozorišta mladih.

Radivojević je preminuo u četvrtak u 64. godini, a sahranjen je u subotu na titelskom groblju.

Bio je pozorišni, filmski i televizijski glumac i reditelj, najpoznatiji po osnivanju grupe pozorišnih profesionalaca "Brod teatar" 1990. godine. Radivojević je bio cenjen, kako u Novom Sadu, među kolegama, tako i u inostranstvu, kao učesnik brojnih festivala u regionu i šire.

Radivojević je rođen u Novom Sadu 15. januara 1951. godine. Bio je glumac, reditelj i pevač, član Udruženja dramskih umetnika Srbije, član Udruženja filmskih i TV radnika Vojvodine, predsednik Interkulturalnog centra "BROD". Bio je zaposlen u Pozorištu za mlade u Sarajevu, i u Pozorištu mladih do odlaska u penziju u decembru 2014. godine.

Sarađivao je sa Dramskim centrom u Novom Sadu, Narodnim pozrištem u Subotici, Akademskim pozorištem "Promena" u Novom Sadu, Kulturnim centrom Novog Sada, SNP, KPGT.

  • Sonja pamti

    17.05.2015 00:02
    Svuda ga je bilo...
    Osim nabrojanih institucija, ostavio je trag i u Akadamskom kulturno-umetničkom društvu "Sonja Marinković" u Novom Sadu krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog veka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti