FOTO: Popucao asfalt na putu u Ribnjaku

Asfalt na putu u Donjem Ribnjaku popucao je pre nekoliko dana i predstavlja opasnost za vožnju.

Asfalt na putu u Donjem Ribnjaku popucao je pre nekoliko dana i predstavlja opasnost za vožnju.

Ribnjak je lokacija poznata po čestim klizištima, koji prave probleme u saobraćaju. Put je nedavno nasut lomljenim kamenom, koji se sleže, a usled čega nastaje i pucanje asfalta.

Kako za 021 kažu u Zavodu za izgradnju grada, pucanje asfalta se na ovoj lokaciji do sada nije dešavalo, a posledica je upravo prirodan proces sleganja koji će uskoro biti saniran.

Inače, pre nekoliko meseci je rekonstruisan Donji put u Ribnjaku, kada je izrađena potporna konstrukcija od lomljenog kamena u zoni klizišta, kao i drenažni sistem za sakupljanje podzemne vode i otvoreni kanali sa leve strane puta. Urađen je novi cevovod koji skuplja atmosfersku vodu i odvodi je do Dunava, objašnjavaju u ZIG-u.

"U sklopu drenaže nasuto je preko 1.000 metara kubnih krupnog lomljenog kamena koji se ne nabija, već se ta količina kamena sleže prirodnim putem. Pukotine nisu iznenađujuća pojava pošto su rezultat procesa sleganja kamena, a stručne službe ZIG-a, u saradnji sa profesorima Odseka za geodeziju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, redovno prate ove promene", navode u ovom preduzeću.

Kako kažu, uskoro će ove pukotine biti sanirane, a ne očekuje se da će se nakon toga ponovo pojavljivati.

"U svakom slučaju, praćenje stanja na terenu nastaviće se i dalje i, ukoliko se pojavi potreba za tim, i u narednom periodu biće preduzimane potrebne mere sanacije", kažu u ZIG-u.

Kakve probleme su klizišta pravila u Ribnjaku pročitajte u našem tekstu ovde. O celom toku sanacije klizišta i svim problemima u ovom delu naselja možete pročitati u našem tekstu ovde. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • Sremcina

    20.07.2015 09:09
    Kvalitet i gradnja a la Srbija.

    Bas me zanima kako ce izgraditi onaj famozni Beograd na vodi.

  • 19.07.2015 20:00
    a što ne napišete da je put popravljala firma Put Invest koja se dovodi u vezu sa Igorom Mirovićem još iz vremena kad je bio radikal a u vezi sa behatoniranjem?
  • s

    19.07.2015 16:21
    Zato se i odustalo od gradnje stambenog naselja na Miseluku,posto je citav kraj podlozan pomeranju tla.Niko na Ribmjaku nema dozvolu za kucu.Porusite im kao i kuce bez dozvole na Kamenjaru i spratove zgrade u Vase Pelagica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti