Komad fasade pao na pet centimetara od bebe u kolicima

U Poštanskoj ulici oko 10:30h je sticajem srećnih okolnosti izbegnuta nesreća kada je poveći komad fasade pao sa stare zgrade Pošte tik do kolica u kojima je bila petomesečna beba.
U Poštanskoj ulici oko 10:30 časova je sticajem srećnih okolnosti izbegnuta nesreća kada je poveći komad fasade pao sa stare zgrade Pošte tik do kolica u kojima je bila petomesečna beba, saznaje 021.rs.

Novosađanka Hana Dunđerov kaže za 021 da je prolazila sa bebom kroz Poštansku ulicu koja je inače prepuna rupa i teško se prolazi kroz nju zbog gusto parkiranih automobila.

- Gurala sam kolica i odjednom je nešto palo i udarilo o ivicu kolica i točak. Uplašila sam se i vrisnula od straha. Tek posle nekoliko sekundi sam shvatila da je komad fasade pao sa zgrade na samo pet centimetara od kolica. Kada sam se odmakla uočila sam da je fasada dosta oštećena i da na više mesta nedostaje materijal što znači da su i ranije padali komadi. Ovaj komad koji je pao bio je promera oko 30 centimetara. Ne želim uošte da razmišljam šta bi bilo da je pao na bebu - priča Hana za 021.

Reporteri 021.rs su na licu mesta, neposredno nakon nezgode, zatekli trake sa oznakama "Pošta Srbije" koje su sada postavljene oko mesta gde je pao deo fasade.

Ono što se vidi na licu mesta je i da je primetno da su pojedini delovi fasade teško oštećeni.

Zgrada sa koje su pali delovi je sagrađena krajem XIX veka i skoro od samog osnivanja je u njoj smešteno odeljenje Pošte. Kasnije, krajem šezdesetih godina prošlog veka, kraj nje je sagrađena velelepna zgrada nove pošte, delo Dragiše Brašovana.

U Novom Sadu se sve češće dešava da otpadaju delovi fasada sa starijih zgrada, prvenstveno u centru i na Podbari. Nedavno je i sa crkve Imena Marijinog, popularne Katedrale, otpao poveći deo.

  • 18.09.2015 09:38
    ovo nije tacno i iscenirano je.
    postansko ulicom se ne moze ici trotoarom a ovo na fotografiji je parking mesto

    mozda su kolica bila parkirana
  • 17.09.2015 16:38
    Tako je lako napasti mamu
    Ako neko skloni traku, kriva je sugrađanka?
    Paz' da nije.
    U ovom gradu su svi oni koji ga vode krivi, pre mame koja prolazi sa kolicima ulicom.
    Za koju je mislila da je kao nekada.
    Neko bi trebalo da dva puta na dan proverava traku. Nekom iz zgrade mora biti odgovorno lice.
  • ns

    17.09.2015 14:26
    NN
    Ne razumem komentare upucene na nesavesnost mame sa detetom. Sigurno nije zelela da stavi u opasnost svoju bebu i postoji razlog zasto je prolazila bas tu. Nije slucaj samo sa ovom zgradom vec sa celim Novim Sadom. Desilo bi se bilo gde. Pretpostavljam svakako da se zuta traka stavi samo dok ne odpadne jos koji deo zgrade pa onda je kao sve ok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti