Novi Sad sva sredstva usmerava u američku investiciju

Direktor ZIG-a Dejan Mandić kaže za 021 da je Grad za sada odustao od gradnje mosta kod Ribarca, kako bi se sredstva preusmerila na uređenje prostora u radnoj zoni Sever IV kod Šangaja.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Dejan Mandić izjavio je za 021.rs da je Grad za sada odustao od realizacije gradnje mosta kod Ribarca, kako bi se sredstva preusmerila na uređenje prostora u radnoj zoni Sever IV kod Šangaja.

Prostor kod auto-puta gde će se graditi američka fabrika

Kako je precizirao, u ovoj radnoj zoni pored auto-puta Novi Sad-Beograd potrebno je urediti prostor koji će biti namenjen za gradnju postrojenja jedne inostrane kompanije. On nije želeo da potvrdi ili negira da li se radi o američkoj kompaniji "Lear" koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, ali je naveo da se radi o investiciji koja će obezbediti više hiljada radnih mesta.

"U ovoj godini imamo značajnijih investicija. Ne znam zbog čega bismo pravili taj most i gde on vodi građane sa Keja, osim u šumicu. Mi ćemo taj most napraviti kada se steknu uslovi. Projekat je dobar i nismo definitivno odustali od njega. Uradićemo izmenu programa i značajan deo sredstava usmerićemo u jednu investiciju, a to je da će jedna američka kompanija doći u Novi Sad. Prioritet nam je da zaposlimo dve, tri hiljade Novosađana i sva raspoloživa sredstva usmerićemo u tom pravcu", naveo je Mandić.

On je za 021.rs kazao i da ne zna kada će uslediti rebalans budžeta koji je neophodan za promene programa. S druge strane, nezvanične informacije su da će se budžet, kao i program ZIG-a na dnevnom redu Skupštine grada naći narednih nedelja, kako bi se ubrzao postupak uređenja prostora u radnoj zoni Sever IV.

Podsetimo da je gradska vlast gradnju mosta kod Ribarca, koji je projektovan još pre četiri godine, najavljivala među većim investicijama za ovu godini, ali je tender za izvođača radova raspisan tek krajem godine. Iznenada je krajem prošle nedelje javna nabavka obustavljena.

  • bbb

    21.10.2015 21:23
    nema ni jedne nastresnice i table sa redom voznje na autobuskim stanicama linije 74 prema Popovici. nema ni pesacke staze, ni kanalizacije u tom delu grada... potreban je most preko Dunava radi kompletiranja obilaznice a cije idejno resenje je na zidu ZIGa jos od 200neke sa rokom zavrsetka 2015god . ovo je ssmo predizborno..
  • Milorad SIZ

    21.10.2015 19:36
    Za početak gospodo zaposlite 30 tak ljudi pa ćemo lako onda za ovih 2000.
  • Laki

    21.10.2015 19:11
    ...
    A sada ko vise skupi sigurnih glasaca moze dobiti posao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti