"Novi Sad je potencijalno područje katastrofe"

Pokrajinski sekretar za urbanizam Slobodan Puzović izjavio je da će se, ukoliko dođe do legalizacije bespravno sagrađenih objekata u Srbiji, povećati i rizik od elementarnih nepogoda.
Pokrajinski sekretar za urbanizam Slobodan Puzović izjavio je da će se, ukoliko dođe do legalizacije bespravno sagrađenih objekata u Srbiji, povećati i rizik od elementarnih nepogoda.

"Ako se legalizuju bespravno sagrađeni objekti u Srbiji, biće povećan i rizik od elementarnih nepogoda, s obzirom na to da je divlja gradnja i neadekvatno odlaganje otpada umnogome doprinelo problemima s poplavama i klizištima koje smo imali lane i prethodnih godina", rekao je Puzović.

On je dodao da bi se ozakonjenjem nelegalne gradnje poslala poruka da nepoštovanje propisa u Srbiji nije sankcionisano i da se izjednačavaju građani koji su do sada poštovali zakone sa onima koji su nelegalno gradili i dodao da se u Srbiji mora poštovati prostorno-planska dokumentacija.

"Kada bi se prepoznali i nagradili oni koji je poštuju, a kažnjavali oni koji to ne čine, umnogome bi se problem rešio", poručio je Puzović.

On je izjavio da se u Srbiji oko 150.000 tona životinjskog otpada odlaže nekontrolisano. Rekao je da je Novi Sad "potencijalno područje katastrofe" jer je na njegovoj teritoriji pet tona nepravilno uskladištenog medicinskog otpada, kojim se niko ne bavi.
  • nsnn

    22.10.2015 09:40
    @zivan-bot
    jel znate da ce uskoro izbori ? a da su ovi plavi il beli koju su vec na vlasti vec 3 godine ? i da za te 3 godine nisu nista uradili u ovom gradu pametno, smisleno i ozbiljno, A VI I DALJE PRICATE O DS-u posle 3 godine ? jel vas nije bar malo smorilo da 3 godine pricate kako oni prosli nisu nista radili ?
  • živan

    22.10.2015 09:16
    NSnn Bez insinuacija
    Uvek pisem argumentovano i principijelno, to je vec svaki citalac 021.rs, i drugih medija, morao uociti. Zato bih molio da se i onaj ko mi odgovara ili osporava moje vidjenje drzi istih principa.
    Od DS se occekivalo vise nego od bilo koje druge stranke, zato je njena odgovornost posebno izrazena i stoga je mozda vise i u fokusu javnosti.
    Podseticu cu da je pre dvanaestak godina Novi Sad bio republiccki lider u resavanju pitanja otpada; poceli smo da uredjivanjem gradskog smetlišta pravimo deponuju, kasnije smo podigli prvu fazu reciklaze, uveli kontejnere za selektivno odlaganje otpada... Sada smo na zaccelju resavanja ovog ovog pitanja, a ceo sistem se raspao tokom prethodne gradske vlasti, koja nije radila nista vrednije, vec je samo beskrajno sirila klijetelizam, sto je i osnovni razlog kraha DS na poslednjim izborima, te potonjeg rastakanja. Sto je najgore, DS se ponasa tako kao da nije dva puta katastrofalno porazena i ne menja nista ni u javnom nastupu, ni u sredinama gde je na vlasti.
  • JAZZ

    22.10.2015 08:43
    Gospodin se i nalazi na toj funkciji da bi ucinio nesto po pitanju divlje gradnje.

    Realno mene daleko vise brine zivotinjski a posebno medicinski otpad . Leglo zaraze.
    Pitanje je gde su nadlezni za to ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti