Gotovo uređenje međublokovskog prostora na Novom naselju

Uređenje međublokovskog prostora između ulica Dušana Danilovića i Seljačkih buna na Novom naselju je završeno.

 

Uređenje međublokovskog prostora između ulica Dušana Danilovića i Seljačkih buna na Novom naselju je završeno.

S obzirom na to da su pešačke staze na ovoj lokaciji bile u izuzetno lošem stanju, postojala je potreba za njihovom potpunom rekonstrukcijom, u ukupnoj dužini od oko 700 metara. Sanirane su dve staze iz pravca Bulevara kneza Miloša prema Ulici Bate Brkića, kao i četiri poprečne staze koje ih povezuju, a  izgrađene su i nove staze koje povezuju postojeće sa košarkaškim terenom.

"Reč je o jednom od najvećih blokovskih uređenja u Novom Sadu. To je deo grada sa mnogo žitelja, koji je veoma frekventan, jer tu su OŠ ''Prva vojvođanska brigada'', vrtić ''Guliver'' i škola za osnovno i srednje obrazovanje ''Milan Petrović''. Nadam se da će građani biti zadovoljni, a mi nastavljamo dalje. Vrednost ovih radova je oko 30 miliona dinara, i ponosan sam što se Novo naselje ne doživljava više kao ''velika spavaona'' već se tretira na pravi način. Posebno će me radovati kada i Policijska stanica na Novom naselju bude proradila u punom kapacitetu, a nadam se da ćemo to do kraja godine i realizovati", istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima v.d. direktora ZIG-a Dejana Mandića, u toku je postupak za izbor izvođača radova na izgradnji javnog osvetljenja bloka između ulica Bate Brkića, Dušana Danilovića, Seljačkih buna i Bulevara Kneza Miloša. Realizacija tog posla očekuje se krajem ove i početkom naredne godine, kako je rekao, a time će biti kompletno završeno uređenje ovog prostora.

Gradsko zelenilo takođe je imalo znatnog učešća u preduzetom poslu. "Uklonjeno je 46 stabala sibirskog bresta, čije korenje je devastiralo trotoar, a posađeno je preko 120 sadnica drveća koje neće podizati behaton na šetnim stazama. Takođe, posađeno je preko 11 000 m2  travnjaka, a radnici su radili u dve smene, i za vreme praznika, kako bi u što kraćem roku završili posao", naglasio je direktor tog preduzeća Aleksandar Bogdanović.

Kada je reč o ovom delu grada, u toku su i pripremni radovi na asfaltiranju pešačke staze između škole za osnovno i srednje obrazovanje ''Milan Petrović'' i vrtića ''Guliver'', u dužini od 93 metra. Staza će biti širine 2 metra, a do ograde vrtića predviđena je zelena površina širine 1 metar.

  • 17.11.2015 14:30
    Preskupo
    I to košta 30 miliona? 60 godišnjih zarada jednog nastavnika. Gde odoše te pare, da li neko zna? Zašto narod proguta svaku cifru koja mu se servira?
  • ns time

    16.11.2015 16:33
    Sa prozora se sve lepo vidi.I delegacija koju ste poslali.Da otvori jednu stazu?
    I drugi put malo kulture kojom se toliko hvalite.Mislim,Novi Sad,grad kulture.
  • @Ns Time

    15.11.2015 17:38
    Nije jedna staza, već više. Digni dupe od kompjutera, prošetaj po parku i ne seri više majke ti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti