FOTO: Gradska kuća i Banovina u bojama Francuske

U znak solidarnosti sa stradalima u napadima u Francuskoj, zgrada Banovine i Gradska kuća su u zastavama boje te zemlje, a uskoro će i Varadinski most biti osvetljen. Most na Adi, Palata Albanija i spomenik Pobednik večeras su takođe u bojama Francuske.
U znak solidarnosti sa stradalima u napadima u Francuskoj, zgrada Banovine i Gradska kuća su u zastavama boje te zemlje, a uskoro će i Varadinski most biti osvetljen.


Prvobitno je redosled boja na Banovini bio pogrešan, ali je greška naknadno ispravljena.

"Novi Sad želi da na simboličan način iskaže da je uz narod Francuske. Užasnuti smo terorističkim napadima koji su zadesili Pariz i saosećamo sa porodicama poginulih. Svaka materijalna šteta je nadoknadiva, ali izgubljene živote nikada ne možemo vratiti. Ceo svet mora dići glas protiv nasilja i svi zajedno moramo poslati poruku mira", navodi gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

U Srbiji će u znak solidarnosti sa Francuskom i njenim građanima zastave biti spuštene na pola koplja u naredna tri dana. U Beogradu su Most na Adi, Palata Albanija i spomenik Pobednik večeras osvetljeni u bojama zastave Francuske. (Suzana Stojićević)

  • Gar(i)son

    18.11.2015 08:26
    Tacno me zabole sta prepaljene "patriote" misle. Da njih slusam, verovatno bi vec bio mrtav za njihovu viziju pravde i osvete, to su bre prsli ljudi sa vijetnamcskim, tj ratnim sindromom koji nisu leceni. I ja treba neku umobolnu budalu da slusam? pa to su sve funjare koji nisu pusku u ruke uzeli, a ovde se busaju. Idite lepo u RSK ili dole na Kosovo pa se palite do mile volje. Mnogi su odatle pobegli, a hoce meni da govore sta i kako treba da radim. Ali zato rado primaju poklone iz dijaspore i veselo pricaju kako im je tamo. Licemeri, tisincina. Dokle god je SAD najveca nasa dijaspora, ima da cutite. A pola komentara od kojekakvih nalozenih klinaca sa tribine. Jel nemate gudru da taljate ili neki vama vazniji posao? Vajni rodoljubi kupuju od Albanaca gudru pa prodaju nasoj deci, a ovde mi masu trobojkom. Kao sto rekoh, pokrijte se usima zlotvori. Biti patriota nije mrzeti druge, garantujem da bi se u inat i obrezali.
  • Nenad

    18.11.2015 08:12
    NN - Istorija
    Vidi torima, necu da gledam nista sto nije na ekavici. Te "svijetske" dokumentarce ne gledam, pogotovo ne neke satro gluposti sa YTube.
  • NN

    16.11.2015 20:59
    Istorija
    Pogledajte na youtube: "Prvi svjetski rat u ocima arapa". Serija od 3 episode. Da vidite kako su im englezi I francuzi corbu skuvali za vreme I posle rata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti