Neonacisti upali na tribinu u Muzeju Vojvodine

Pripadnici organizacije "Srbska akcija" upali su na otvaranje izložbe "Propagandni plakat u Nedićevoj Srbiji" i promociju knjige "Ideologija varvarstva" u Muzeju Vojvodine.
Pripadnici organizacije "Srbska akcija" upali su na otvaranje izložbe "Propagandni plakat u Nedićevoj Srbiji" i promociju knjige "Ideologija varvarstva" u Muzeju Vojvodine.

Grupa pripadnika nezvanične organizacije "Srbska akcija" došla je odmah po početku tribine i pokušala da je prekine.

Prema rečima očevidaca, oni su ušli u izložbeni prostor muzeja, delili letke i uznemirili posetioce. Policija je, kako navode očevici, pretresla i legitimisala "nezvane goste" na tribini, nakon čega su oni pušteni, a tribina nastavljena.

U novosadskoj policiji kažu da je patrola došla na poziv radnika obezbeđenja koji je primetio petnaestak momaka ispred ulaza u muzej i pretpostavio da bi oni mogli izazvati incident. Policajci su legitimisali četrnaest osoba, od kojih su se neki odmah nakon toga udaljili, dok je drugi deo ušao u muzej i u prostor gde je postavljena izložba.

"Dogadjaj je završen a da nije bilo nikakvog nasilja niti narušavanja javnog reda, pa nije bilo ni razloga za bilo kakvu reakciju policije", rečeno je u PU Novi Sad.

Organizacija "Srbska akcija" učestvovala je u maršu neonacista 2012. godine u Temišvaru, koji je organizovala rumunska "Nova desnica". Prošle godine delili su letke koji pozivaju na nasilje nad Romima, o čemu možete čitati OVDE. Jedan član te organizacije je nakon toga uhapšen.

 


  • NIkola NS

    23.11.2015 22:52
    ........
    Znao sam da ce ovo biti najcitanija ili najkomentarisanija vest cim je izasla (na ovom sajtu) i jos dok je imala nula komentara...

    Naravno,ovakvi tekstovi i naslovi ovakvog tipa-to moze samo na ovakvom sajtu. Vrlo je zalosno sto se svaka grupam,iole,angazovanih nacionalista(?) ili bilo kakvih likova koji nisu "levi","anarho",ateisti ili bilo kakvi likovi koji ce prosipati svoje komplekse, izvitoperenosti svih vrsta,kao i razne tendenciozne namere krijuci se iza "slobode","otvorenosti" i ko zna kojih jos budalastina. Nijedna grupa tih budala se nije nikad kritikovala ovde,cak naprotiv-podrzavala se i bila uvek podrzana za tribine i razne akcije.
    Apriori,cime si takav onda si "ispravan","normalan",ako si bilo kako nacionalan ili duhovan,ides i mislis bilo kako u tome smeru,da ne govorim jos i nekako angazovan u tom smislu-onda si sve najgore. Istina je sasvim drugacija,upravo je obrnuto.
    Ali,to na ovom sajtu nikad nece biti tako predstavljeno-to je u stvari samo u vasim glavama i glavama komentatora,koji mogu samo da prosipaju gluposti preko komentara i nikako drugacije.
  • DonJuan

    21.11.2015 14:29
    Hoce li vise zabraniti ove idiote iz Srbske akcije i slicnih sekti, ako ni zbog cega drugog, onda zbog nepismenosti?!
  • Kuglager

    21.11.2015 14:02
    Batina je iz raja izasla ali to ovde niko da primeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti