Građanska inicijativa: Gradske vlasti uništavaju parkove i grade garaže

Građanska inicijativa za očuvanje zelene površine kod Muzeja optužila je danas gradske vlasti da ignorišu građane i da umesto zelenih površina žele da grade javne garaže.
Građanska inicijativa za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine optužila je danas gradske vlasti da ignorišu građane i da umesto zelenih površina žele da grade javne garaže.

Ta građanska inicijativa je u saopštenju navela da su gradske vlasti u Strategiji održivog razvoja grada ignorisale 3.000 potpisa građana koji se protive izgradnji javne garaže na mestu parka kod Muzeja Vojvodine.

"Jasno je da uređenje zelenih površina i stvaranje parkova nije u planu gradskih vlasti. I dalje se za 'održivo rešenje' smatra uništavanje starog jezgra grada u kome se nalaze dva značajna muzeja, kao i Arhiv Vojvodine", piše u saopštenju.

Dodaje se da je staro jezgro grada utvrđeno za prostornu kulturno-istorijsku celinu pod zaštitom države i navodi da bi izgradnja javne garaže ugrozila spomenike kulture, postojeće zelene površine i kvalitet života stanovnika.
  • nole

    30.11.2015 11:54
    nije vama za to sto nazivate parkom neg vam je stalo da imate gde da pustate keretine, to nije park vec minsko polje zahvaljujuci vasim kerovima i vasem seljackom mentalitetu, jadni ste stvarno
  • 30.11.2015 10:51
    Građani odbijaju ovakvu vlast
    Najgore je što je ova vlast nametnuta partijski iz Beograda.
    Nikada nije bila izabrana voljom građana.
  • Green Day

    30.11.2015 10:23
    Kad neko ne zna za bolje
    Pa sta ste ocekivali od cipkastih radikala!?
    Gde god da su dosli na vlast sve su unistili behatonom ili betonom i to kroz rodjacke i partijske malverzacije.
    Nemilosrdna seca drveca i divljacko unistavanje zelenih povrsina sve zarad parking mesta sa kojima se puni stranacka kasa.

    UZAS!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti