Gradsko takmičenje u skejtbordingu danas u Quarteru

Zvanično gradsko takmičenje u skateboardingu "21000NSkate", treće po redu, održaće se u subotu, 12. decembra u klubu Quarter u Kineskoj četvrti, preko puta skejt parka.
Zvanično gradsko takmičenje u skateboardingu "21000NSkate", treće po redu, održaće se u subotu, 12. decembra u klubu Quarter u Kineskoj četvrti, preko puta skejt parka.

Događaj organizuje Centar za razvoj vizuelne kulture. Kako za 021 kaže Vanja Hovan iz Centra, cilj događaja je dokazati da se ovim sportom može baviti i tokom zime.

"Ideja ovogodišnjeg takmičenja je skretanje pažnje da se skejt, kao sport i omladinska supkultura ne praktikuje samo leti i samo napolju, već i u toku cele godine, u zatvorenim prostorima. Skejtbording je, naravno, u inostranstvu na mnogo višem stupnju razvoja nego kod nas i skejteri mogu da upražnjavaju ovu praksu u toku cele godine", navodi Hovan.

Dodaje da skejteri imaju skejt park koji je Grad izgradio 2010. godine, ali su vremenski uslovi učinili svoje i ruinirali ga.

"Taj park je potrebno održavati, s obzirom na to da se nalazi na otvorenom i postaje nebezbedan kako za sportiste, tako i za rekreativce", objašnjava Hovan.

Na takmičenju će učesnici biti podeljeni u dve selekcije, do 16 i preko 16 godina, a ocenjivaće se najuspešnija celokupna vožnja i najbolji pojedinačni trik.

Program će početi u 17 časova.

  • aero casper

    11.12.2015 13:00
    grad izgradio, grad i da odrzava
    a da malo i vi ulozite u odrzavanje istog, tipa našete par spozora, možda čak neko ko prodaje medijapan, ivericu, šrafovsku robu i slično i onda postave nove ploče a na pločama piše njihovo ime a vi lepo snimi vido klip sa trikovima, pa sve to postavite na youtube i tako dalje... ne znam kako da vam saopštim ali država nema para ni za penzije ni plate ( na stranu zašto nema ) ali malo se i vi uključite a ne samo da se vozikate...
  • PETAR

    11.12.2015 10:53
    KINESKA CETVRT
    Zove se KC zato sto su se tu nastanili mali zuti ljudi, koji su krenuli na da popiju malo vode sa Morave ali su pomesali Moravu sa Dunavom i sada svako jutro umesto sa Morave piju vodu iz Dunava :)
  • 08.12.2015 11:17
    gari
    Nema veze sa temom, ali imam jedno pitanje. Da li neko zna zašto se taj deo grada zove Kineska četvrt? Fala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti