Dva minuta tišine: Umesto petardi, kupujte deci knjige

Grupa građana "Dva minuta tišine" protestovala je danas na Trgu slobode protiv upotrebe pirotehnike za vreme praznika.  
Grupa građana "Dva minuta tišine" protestovala je danas na Trgu slobode protiv upotrebe pirotehnike za vreme praznika.

Cilj je bio da se apeluje na roditelje da svojoj deci ne kupuju petarde i ostala pirotehnička sredstva.

"Deca niti su obučena za rukovanje, niti umeju pravilno da ih koriste, a epilog svega bude da ona na kraju ispaštaju. Posledice proslave praznika petardama možemo videti u izveštajima iz Urgentnog centra svake godine. Povrede nastale pirotehničkim sredstvima se vrlo lako mogu sprečiti. Dovoljno je da mi, roditelji, umesto petardi, svojoj deci kupimo slatkiše ili kakav prigodan poklon, knjigu recimo", kaže Vladimir Vava Jovanović ispred grupe okupljenih građana.

Oni su poručili i nadležnim institucijama da pooštre uslove prodaje pirotehničkih sredstava. Građane pozivaju da tokom praznika ne koriste pirotehniku, te Novu godinu i Božić dočekaju mirno i bezbedno.


  • Cinik01

    14.12.2015 19:09
    Ne razumem !
    "Umesto petardi, kupujte deci knjige."
    Zar da deca bacaju knjige? To nije lepo.
    Mada, istina je, tesko da i neko bio povredjen.
  • xx

    14.12.2015 15:17
    Volim da bacam petarde dok stojim na biciklistickoj stazi u blizini mesta gde setaju kerove!
  • Anoniman

    14.12.2015 13:26
    Izum
    Petarda - nesto potpuno nepotrebno. Ljudi koji kazu "a pa svi kad su deca bacaju petarde, ne treba ih zabraniti", super ali zasto rizikovati povrede i zasto smetati ljudima oko sebe ukoliko je nepotrebno. Izadjite iz grada i bacajte koliko god hocete sa Vasom decom i potencijalno ih ucinite bogaljima ali manite se nas kojima je pun $%&/$ svega i zelimo malo mira i tisine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti