Naprednjaci uskoro u novosadskoj skupštini?

Odbornici Srpske napredne stranke vratiće se u gradsku Skupštinu do kraja godine, tvrdi za Radio 021 šef odborničke grupe naprednjaka, Igor Mirović.

Odbornici Srpske napredne stranke vratiće se u gradsku Skupštinu do kraja godine, tvrdi za Radio 021 šef odborničke grupe naprednjaka, Igor Mirović. Kako on kaže, Upravni sud u Beogradu bi u toku ovog meseca trebalo da donese odluku o njihovom povratku u skupštinsku klupu, budući da je Ustavni sud ukinuo blanko ostavke u lokalnim parlamentima.

"To je predmet koji po svom pravnom karakteru ima hitno obeležje i to bi sve moralo da se reši vrlo brzo. Mi očekujemo da ćemo već za nekoliko nedelja biti ponovo u odborničkim redovima", rekao je on.

Mirović je napomenuo da je zahtev naprednjaka dugo bio u novosadskom sudu, kao i da je on prosleđen u Beograd tek nakon što je stranka urgirala, krajem avgusta. Podsetimo, Opštinski sud je krajem 2008. godine Srpskoj radikalnoj stranci vratio 11 mandata koji su prvobitno pripadali naprednjacima koji su napustili radikale. S druge strane, radikalski odbornici smatraju da se odluka Ustavnog suda ne može primenjivati retroaktivno, jer bi to unelo haos u brojne lokalne skupštine.

Mirović: Gojkovićkin ulazak u vlast ništa novo

Mirović se osvrnuo i na najavljeni ulazak njegove nekadašnje stranačke koleginice, Maje Gojković, u vladajuću koaliciju. On je ocenio da ovakav potez uopšte nije iznenađenje, budući da je "Narodna partija" oduvek bila deo šireg koalicionog dogovora.

"Ono što je zaista novo jeste nervozna reakcije drugih stranaka, poput Srpskog pokreta obnove i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je po meni licemerna, jer se od početka zna da je i Narodna partija deo tog šireg dogovora. Valjda su te reakcije izazvane strahom od gubitka nekih privilegija", smatra Mirović. (A.F.)

  • Sve, sve

    08.10.2010 10:11
    ali - ko je sve politicar
    U biografiji Igora Mirovica kaze da je po zanimanju - pesnik (sa dve objavljene zbirke pesama). Inace - nema dana radnog iskustva. Uspeo zahvaljujuci inicijativama da se Djordje Balasevic iseli iz Novog Sada zbog protivljenja rezimu Slobodana Milosevica. Kucerinu na Alibegovcu izgradio novcem od behatoniranja Centra Novog Sada. Aleksandar Vucic - takodje bez dana radnog staza. Aleksandar Jovanovic - predsednik Skupstine Grada - takodje bez dana radnog staza. Zato - deco - ako vam ne ide skola - pravac u neku od stranaka; jer - tamo je lova, posao i karijera.
  • ceca

    08.10.2010 09:43
    naprednjaci-nazadnjaci-svi ostali-narod koma!
  • Mika

    08.10.2010 08:56
    lazu Tarzane, lazu...
    Vec vidjeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.