Drastičan pad temperature svima smeta

Danas će doći do drastičnog pada temperature, a ovako nagla promena vremena smeta i zdravim ljudima.

Danas će doći do drastičnog pada temperature. Nakon toplog prepodneva za ovog doba godine, posle podne sledi zahlađenje, a već sutra i sneg i temperature oko nule.

Svaka nagla promena temperature, vlažnosti vazduha i atmosferskog pritiska odražava se na ljude koji imaju probleme sa srcem, krvnim sudovima, cirkulacijom i debljinom.

Međutim, osciliranje temperature od skoro 20 stepeni uticaće i na relativno zdrave ljude. Većina bi zato mogla biti lošijeg raspoloženja. Kod meteoropata su moguće glavobolje, slabija koncentracija, malaksalost i vrtoglavica.

Sutra će biti promenljivo oblačno, duvaće hladan vetar i padaće slab sneg. Tokom subote i nedelje snežne padavine, biće nastavljene. - Ne očekuju se velike padavine, tako da snežni pokrivač koji će se narednih dana stvoriti neće biti deblji od nekoliko centimetara. Tačnije tlo će se jedva zabeleti – kaže meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljko Todorović.

Topliji talas se ponovo očekuje od 17. decembra kada bi maksimalne dnevne teperature trebale da porastu do 10 stepeni.

  • Bole

    09.12.2010 12:44
    Radijatori su hladni, a spoljna temperatura je oko 6-7 stepeni. Toplanu to ne interesuje, treba uštedeti preko naših hladnih stanova i podeliti Novogodišnje bonuse. Naravno,to će se desiti u tajnosti-da niko ne sazna!?
  • M

    09.12.2010 11:34
    interesantno
    Oko podne ste objavili da je spoljna temperatura 6 stepeni...sada je pola jedan, radijatori u stanu su jedva mlaki. Mozda bi bilo dobro da obavestite genijalce iz Toplane da je doslo do drasticnog pada temperature?
  • Stari Grad

    09.12.2010 11:08
    Relativno zdravi?! Ovog nema u rečniku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.