Opet bez odgovora od Gradske kuće

Kako nezvanično saznajemo, zaposleni u Gradskoj upravi će po svakom detetu dobiti 6.400 dinara uz paketiće koji su već obezbeđeni.
Kako nezvanično saznajemo, zaposleni u Gradskoj upravi će po svakom detetu dobiti 6.400 dinara uz paketiće koji su već obezbeđeni. Sindikat Gradske uprave je izdvojio skoro dve hiljade dinara po paketiću za ukupno 380 dece uzrasta do deset godina.

Međutim, na naše pitanje da li će zaposlenima biti dat novac uz paketić, i koliko, PR služba Gradske kuće nam je poslala odgovor sa citatima članova i zakona. Evo kako izgleda prepiska:

Pitanje Radio 021: Molimo vas da nam prosledite podatke o tome da li će uz novogodišnje paketiće gradska uprava svojim zaposlenima davati novac za njihovu decu. Ako da, koliko novca za koliko dece?

Odgovor Gradske kuće: Članom 119. stav 2. Zakona o radu ("Službeni glasnik Republike Srbije" br. 24/05, 61/05 i 54/09) i članom 44. Aneksa Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe ("Službeni glasnik Republike Srbije" br. 95/08,  i 11/09) propisano je da poslodavac može deci zaposlenog da obezbedi poklon za Božić i Novu godinu, u vrednosti do neoporezivog iznosa koji je predviđen Zakonom kojim se uređuje porez na dohodak građana.
U skladu sa tim Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2010. godinu, planirana su sredstva za ovu namenu i sredstva su odobrena po zahtevu budžetskih korisnika.

Nigde konkretno nije odgovoreno na naša pitanja, što se dešava veoma često. U Gradskoj kući su obećali da će poslati novi odgovor, a ukoliko to obećanje ispune odgovor ćemo objaviti.

  • uzas

    28.12.2010 12:15
    Mozda mi to ne razumemo ali njihovoj deci treba vise nego svakoj drugoj oni moraju dobiti pet poklona za novu godinu pet za bozic kada se vrate posle zimovanja iz hotela koji drzi tatin super prijate a sada i renoviran pa je sledeca odluka da posle praznika cela gradska skupstina u turama ide tamo na oporavak kao penzioneri u banju nema razlike. UZAS!!!!!!!
  • @Cuj ovo

    27.12.2010 23:35
    Sta je tu vest?
    Najmanji problem je sto Toplana placa svoj deci SPO-a poklone.
    Pokusajte saznati sta sve finansiraju Drazini unucici, gde se pare od grejanja prelivaju i kako.
    I onda stanete(mo) pred ogledalo i vidite(mo) kako usi rastu.
  • Last Name

    27.12.2010 20:43
    Mene samo zanima dokle vise???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.