Startovao Fruškogorski maraton

Na Fruškoj gori, sa Popovice, u 9 časova startovao je 41. planinarski maraton.
Oko 10.000 učesnika ima na raspolaganju 19 staza, od najzahtevnijih za najspremnije planinare, do najkraćih za najmlađe i njihove roditelje. 
 
Fruškogorski maraton otvorio je predsednik Skupštine grada i predsednik Organizacionog odbora maratona Zdravko Jelušić, pozivajući učesnike da čuvaju Frušku goru.
 
"Svi znamo koliko nam je bitno da ova predivna planina, kada se maraton završi, bude ono što je uvek bila - planina na ponos svih Vojvođana, na ponos Srbije. Verujem da nijedna boca, nijedan papirić nakon ove manifestacije neće ostati na Fruškoj gori", poručio je Jelušić.
 
Predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić uručio je povelje Milivoju Nastasiću i Milivoju Kišdobranskom, zbog dugogodišnjeg rada kojim su doprineli popularizaciji pešačenja i planinarenja. 
 
Fruškogorski maraton traje danas i sutra, kada će pešačenje okončati oni koji su se opredelili za najduže staze.
  • @mila

    30.04.2018 09:24
    I ovde ima botova. Umesto da se bolje organizuju. Kao ove godine je bilo bolje :)
    Jadna organizacija ali se vidi da ima para. Zastave na sve strane, startne kapije i slicno.
    Nije to vise maraton koji organizuju penzioneri za svoje unuke i decu.
  • Mila

    29.04.2018 21:21
    Gledano sa strane
    Posle maratona,nikad cistija Fruska gora,ako se ne racuna posecena suma,sto traje vec danima...odlicno regulisan saobracaj,nije bilo parkiranih automobila na putu,postavljeni kontejneri i toaleti,pohvale za organizatore!
  • Dejan

    29.04.2018 13:20
    Cirkus od maratona. Na Popovici penzioneri brze primaju prijave od studenata DIF-a i FTN-a koji jedva nabadaju po tastaturi laptop-ova.
    Na Letenci srecom nemaju racunare ali morate da sacekate devojku koja prima prijave da zavrsi voznju automobilom u luna parku :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti