Pruga Novi Sad - Stara Pazova do novembra 2021.

Pruga Stara Pazova - Novi Sad, koja je deo buduće brze pruge Beograd - Budimpešta, biće završena do novembra 2021, rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, obilazeći radove na izgradnji vijadukta i tunela Čortanovci.
Ona je navela da je vrednost tekućih i planiranih infrastrukturnih projekata na teritoriji Vojvodine najmanje dve milijarde evra i da je sledeći sastanak zajedničke radne grupe Vlade Vojvodine i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zakazan za ponedeljak.
 
Obilasku radova, koje izvodi ruska kompanija "RŽD internešnel", prisustvovao je i ambasador Rusije Aleksadar Čepurin i pokrajinski premijer Igor Mirović.
 
Direktor RŽD internešnel Sergej Pavlov rekao je da je to ogromno gradilište čak i za tu kompaniju i zahvalio Vladi Srbije na podršci.
 
"Postoji dobra saradnja i razumevanje problema koji postoje na svakom gradilištu", rekao je Pavlov.
 
Izgradnja vijadukta i tunela "Čortanovci" počela je 11. avgusta 2017. godine, a vrednost posla je oko 337,6 miliona dolara. Grade se dve tunelske cevi, obe dužine od po 1,1 kilometar, kao i vijadukt dužine 2,9 kilometara. Nosiće ga 58 stubova, od kojih će najviši biti 28 metara.
  • Pićuka

    04.09.2018 17:29
    Dokle su Mađari stigli sa izgradnjom svog dela pruge?
  • LimanacNS

    04.09.2018 16:16
    Obilaznica
    Kad će obilaznica oko Iriga?
  • wnj

    04.09.2018 15:05
    Jel ručno pravite tih par desetina kilometara, kada Vam treba 4 godine? U normalnim zemljama za to vreme naprave stotine kilometara na stvarno zahtevnom terenu, ali šta očekivati od Banana republike. Treba jako da se stidite jer niste sposobni isto kao i mi što vas takve držimo na vlasti, a ne u ustanovi zatvorenog tipa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti