Štrajka u zdravstvu neće biti, ali će protestovati

Zaposleni u zdravstvu neće štrajkovati, jer im to ne dozvoljava zakon, kaže za Radio 021 predsednik Sindikata zdravstva za Južnobački okrug, Dalibor Stepanović.
Zaposleni u zdravstvu neće štrajkovati, jer im to ne dozvoljava zakon, kaže za Radio 021 predsednik Sindikata zdravstva za Južnobački okrug, Dalibor Stepanović. Prema njegovim rečima, oni će protestovati zbog loše situacije u kojoj se nalaze, međutim, zakon im ne dozvoljava obustavu rada.

"Na žalost, zakon koji je na snazi još od Miloševićevog vremena nam zabranjuje obustavu rada, tako da štrajka neće biti", kaže Stepanović.

Ovaj sindikalac navodi da zdravstveni radnici neće odustati od protesta kao vida pobune, jer se, kako kaže, nalaze u lošoj finansijskoj situaciji i to žele javno da pokažu. Stepanović kaže da će prva prilika biti već u ponedeljak u podne, za kad je najavljen protest ispred Kliničkog centra u Novom Sadu.

"Mi ćemo se okrenuti onome što možemo, a to su protesti. Naša situacija je takva da moramo da javnosti i Ministarstvu pokažemo u kakvom smo finansijskom položaju, i prvo takvo okupljanje biće protest u ponedeljak u podne ispred pokrajinske bolnice u krugu Kliničkog centra Vojvodine", navodi Stepanović.

Predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i ministarstava finansija i zdravlja nastaviće pregovore u sredu, kad bi trebalo da bude odlučeno hoće li se izaći u susret njihovim zahtevima ili ne.(M.S.)

  • tracak

    11.02.2011 11:17
    Ma da, mlitavi ravnicarski duh..
  • penziner

    11.02.2011 08:06
    podrška zdravstvu
    U potpunosti podržavam zdravstvene radnike,posebno medicinske sestre u bolnicama koje rade "rudarski" posao za siću i ako ih netko počasti čokoladom ili kavom to se smatra mitom.
  • Bata

    10.02.2011 18:18
    Vlada mafijaška!!!
    Povećajte prvo minimalac, pa da imamo za lekare, da odemo ko ljudi.Svako u Vladi ima svoju privatnu firmu i plaćaju radnike kao robove, nemaju ni za hleb, a ne za lekare, jer treba poneti i sestri i doktoru.A Vi ste se u zdravstvu svi zaposlili preko veze, bolje da ćutite.Nama je minimalac 150 EUR-a!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti