FOTO: Protest kombi prevoznika

Oko 60 kombi prevoznika održalo je danas protestnu vožnju kroz centar Novog Sada.
Oko 60 kombi prevoznika održalo je danas protestnu vožnju kroz centar Novog Sada. Kako za 021 kaže član Udruženja kombi prevoznika, Zlatko Ristić, oni protestuju zbog zakona prema kome moraju da plaćaju porez na luksuz, koji iznosi oko 1.000 evra godišnje.

"Nama je od 1. januara uveden porez na luksuz, kao da smo mi ti koji vozimo preskupe džipove, a ne kombije. Nama to konkretno znači od 70 do 170.000 veći namet na godišnjem nivou, što niko od nas nema da plati", kaže ovaj vozač.

Prema Ristićevim rečima, komentar člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj Siniše Bubnjevića kako zakon ne prepoznaje kombi prevoznike i kako će samo zagušiti saobraćaj je u najmanju ruku neumesan.

"Mi definitivno ne vozimo luksuzna vozila, naša kola imaju vrednost od 1.000 da do maksimalno 5.000 evra. Mi ovo radimo kako bismo prehranili porodice, a ne da bi se luksuzirali. Činjenica da nekima od nas godišnja registracija košta kao samo vozilo je nama strašna, možda njemu nije, ali nama jeste", besan je ovaj kombi prevoznik.

Organizatori kažu da je ova vožnja podrška kolegama u Beogradu, Nišu i Kraljevu gde se takođe organizuju protesti.

  • tiberius

    12.02.2011 16:45
    Ko god je imao kontakta sa politicarima zna da su oni ovakav zakon doneli jer su glupi i ograniceni.
  • Igor Ljubinkovic

    12.02.2011 10:08
    Čestitka
    Bravo za Novi Sad
    Od sveg srca ČESTITAM NA PROTESTU.
    Igor Ljubinković
  • Nebojsa

    12.02.2011 08:26
    ova vlast treba da ima sliku egipta,verovatno isto ce da ih zadesi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti