Sva odgovornost za komarce na Ciklonizaciji

Borba protiv komaraca u Novom Sadu i okolini ove godine će početi na vreme i biće sprovedena po novom modernom sistemu, najavljuju iz novosadske Ciklonizacije.  
Borba protiv komaraca u Novom Sadu i okolini će početi na vreme i biće sprovedena po novom modernom sistemu, najavljuju iz novosadske Ciklonizacije. Ovo novosadsko preduzeće će ove godine raditi celokupan posao oko zaprašivanja, uključujući i monitoring.

"Tender je završen i mi se zahvaljujemo gradskoj upravi za efikasnost u sprovođenju ovog procesa. Naše ekipe su već počele praćenje vodostaja Dunava, a uskoro se, u zavisnosti od nivoa voda i temperature vazduha, očekuju i prvi larvicidni tretmani", kaže zamenik direktora Ciklonizacije Tihomir Jakovljev.

Zamenica načelnika Uprave za komunalne delatnosti, Jasmina Trbović-Stanković kaže za 021 da će se na taj način izbeći prošlogodišnja situacija kada se odgovornost za loše obavljen posao prebacivao sa jedne na drugu službu. "Odgovornost je sada na jednom mestu i gradu i građanima odgovara Ciklonizacija na taj način što je u obavezi da dobro obavi posao. Ciklonizacija je u obavezi da angažuje stručnu ustanovu koja će vršiti monitoring", navodi Jasmina Trbović-Stanković.

Za posao zaprašivanja ove godine je iz budžeta grada izdvojeno 31 milion dinara, bez PDV-a. Jakovljev, za Radio 021 objašnjava da je Ciklonizacija izvršila pripreme i da je napravljen popis svih potencijalnih izvorišta rečnih, ali i kućnih komaraca kao što su kanali i bare. "Sve to smo uneli u novi moderan računarski sistem i pratićemo stanje svakodnevno", kaže Jakovljev.

Prošle godine je zaprašivanje larvi kasnilo zbog kašnjenja tendera. Dok su na Poljoprivrednom fakultetu tvrdili da je ZIG kao odgovorno preduzeće nedovoljno stručno, da je administracija sve zakomplikovala i da se ne kontrolišu supstance kojima se prska, građani su muku mučili sa komarcima.

  • Dj-ole

    29.03.2011 14:32
    Aman *Novosadjanko* ti rojevi nisu komarci, to je druga vrsta insekata koja je bezazlena.Pre nego sto tako nesto napises proveri.Nije dobro da se zivotna okolina toliko truje.
    To se radi odmereno a Ciklonizacija vec dugo postoji pa predpostavljam da znam sta rade.
    Bech-lija je potpuno u pravu.
    Da li samo znate kako je letos bilo u Beogradu...
  • bech-lija

    28.03.2011 14:47
    Fancy-Giardino-lepim-a-neobrazovanim Novosađanima
    Ti komarci izleću iz podruma poplavljenih i toplih cele zime, neispražnjenih posuda, buradi, čaša, oluka u dvorištu kad otopli (nađite stare flajere, grad ih delio pre koju godinu).
    Piše da za početak svi porade svoj deo posla - da stalno prazne vodu (i iz najmanjih posuda na otvorenom), ko živi u zgradi-kući treba da zove adekvatnu službu da istretira podrume jer (manje-više) svi to plaćamo kroz informatiku. Vojvodina je oduvek bila močvarna, te i prirodno stanište komaraca, oni su zajedno sa žabama, rodama i sl. uvek bili deo nje.
    To je priroda i ne mogu se svi ni suzbiti, niti treba.
    Kako se u Austriji letos niko nije žalio? Znaju da mora biti tako i kraj.
    Ljudska glupost je nemerljiva kao i odbijanje edukacije!
    Svi novodošli treba da saznaju od starijih (a stariji da žele da prenesu): ovo je močvara u osnovi, ima izliva, bara i kanala (u koje inače baca fekalni otpad pola adica, klise, somborske rampe i svih wanna-be-urbanih delova). Dakle, treba da im se kaže koje su mere preventive i norme, jer se niko nije naučen rodio.
    Zašto bi to bilo teško?
  • Shomy

    28.03.2011 12:18
    cirkusizacija!
    Ta ciklonizacija kao da leze komarce umesto sto ih unistava. Gradjani izdvajaju ogromne pare za unistavanje komaraca, a ciklonizacija ih prska nekakvim secernim vodicama eto samo tako da bi gradjani imali utisak da oni nesto rade. Tu njihovu prevarantsku rabotu bi trebalo staviti pod kontrolu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.