KCV: Rešen problem nestašice anestetika

Problem nestašice lokalnih anestetika u Kliničkom centru Vojvodine je rešen i od danas će biti nastavljene sve male hirurške intervencije koje su bile odložene.
Problem nestašice lokalnih anestetika u Kliničkom centru Vojvodine je rešen i od danas će biti nastavljene sve male hirurške intervencije koje su bile odložene.

Portparolka tog centra Jelena Jurišin je kazala da je obustava manjih hirurških intervencija u hirurškim salama Poliklinike KC Vojvodine bila privremena i da su sada obezbeđene neophodne količine anestetika. Ona je dodala da će svi pacijenti koji su vraćeni iz tog centra zbog odlaganja operacija biti obavešteni o novom terminu kada će biti obavljena intervencija.

Prethodno je juče iz Kliničkog centra Vojvodine saopšteno da ta zdravstvena ustanova ima deficit lokalnih anestetika i da su do daljeg odložene manje hirurške intervencije.

Ministar zdravlja Zoran Stanković rekao je da je za nestašicu lokalnih anestetika saznao od novinara, a da je nabavka lekova i ostalog sanitetskog materijala u nadležnosti Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Srbije. On je prokomentarisao da je "moguće da nije blagovremeno raspisan tender za nabavku".

Direktor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović je izjavio za B92 da nije poznato šta je uzrok nestašice lokalnih anestetika u Kliničkom centru Vojvodine, ali da za sada nema nestašica u drugim ustanovama u Srbiji.

Lokalni anestetici spadaju u grupu lekova sa takozvane "B" liste, odnosno onih koji se nabavljaju tenderskim procedurama koje sprovodi sama zdravstvena ustanova. To znači da je zdravstvena ustanova bila u obavezi da tenderskom procedurom nabavi anestetike u neophodnim količinama. Vuksanović je podsetio da RZZO redovno isplaćuje novac za snabdevanje takvih medikamenata.
  • sledeci problem molim

    07.04.2011 06:19
    na resavanje
    a kriminal vezan za namestanje tendera oko preuzimanja obezbedjenja za KC Vojvodina, ljudi problematicnog ponasanja i biografije koji po bratsko ,zemljacko, kumovskoj liniji otvoreno rade kriminalne radnje, sikaniraju stare radnike, pokazuju bahatost, vulgarnost prema nasem zenskom osoblju - kad ce se taj problem resavati? ili su se svi dobro "utalili" pa nema ko da resi?Bice to
  • Dr Petrović

    06.04.2011 20:44
    Nije problem u anesteticima, već u Tadiću i Dotadićima, SPS nasledstvu kadrova, u sistemu krađe, korupcije, svi političari i sve političke partije svojom nesposobnošću, poltronstvom i alavošću upropaštavaju Srpski narod i pridružene manjine, rasturaju državu i materijalno i duhovno. Narod ćuti i trpi, svi misle da je to problem "nekoga drugoga" i dok ne ustane kuka i motika, u ovoj državi reda neće biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti