Nema kazni za deponije, a svi plaćaju čišćenje

Iako je formiranje komunalne policije trebalo da Novi Sad učini čistijim gradom nego što je sada, to se nije desilo.  
Iako je formiranje komunalne policije Novi Sad trebalo da učini čistijim gradom nego što je sada, to se nije desilo.

Gradske vlasti nastavljaju godišnje da troše milione dinara za uklanjanje divljih deponija, a i dalje izostaje kažnjavanje onih koji smeće bacaju na mestima koja nisu predviđena za to.

Na pitanje da li je iko kažnjen zbog bacanja smeća na mestima koja nisu predviđena za to, u Gradskoj kući za Radio 021 odgovaraju da je "Zakonom o prekršajima propisano da se odlukama Skupštine grada mogu propisati novčane kazne do polovine iznosa koji su propisani članom 35 ovog zakona". Takođe, navode da je "u skladu s pomenutim članom u Odluci o održavanju čistoće Grad propisao maksimalno moguće novčane kazne za prekršaj, te da je mandatna kazna utvrđena u maksimalnom zakonskom iznosu".

Planirano je da se iz gradskog budžeta ove godine potroši 25 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija, što je za skoro 40 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Od početka ove godine uklonjeno je hiljadu kubnih metara smeća sa divlje deponije na Bulevaru vojvode Stepe, iza "Tuša", a radnici "Čistoće" dnevno u proseku uklone otpad sa 25 lokacija koje nisu predviđene za bacanje smeća. Na ovim malim divljim deponijama bude do 10 kubnih metara različitog otpada. (D.S.)

  • Сремац

    19.05.2011 08:57
    НИСУ НАДЛЕЖНИ
    Комунални полицајци су део задатка и они нису надлежни да раде свој посао.Њихово је да се кере по центру,да их народ види како су лепи па дебели,да имају и скутере.Ако вам је можда криво што јуре неку бакицу са две пушле лука и пет јаја-то је изузетно сложен проблем. Замислите да је бакица,недај Боже,користила арпаџик из сопствене баштице а не из Футога или Будисаве?Нема сертификат!Бакицу треба ухапсити,на скутер са гајбом и на Клису.То је правна држава.
  • 19.05.2011 06:24
    Dva dezmekasta komunalna policajca (policajac i policajka, od pozadi ih tesko odrediti jer su iste gradje) setaju bulevarom M. Pupina, onako polako, ne mogu brze... Koji ocin tak'i ne agilni, debeli i tromi uopste traze tamo, i uopste traze u komunalnoj policiji? Sta ce nam tak'i??? kad' nikog nema na kriticnim mestima kod deponija??? U cemu je fora postojanja ove 'policije'???
  • Milivoj

    18.05.2011 12:43
    izvestaj!
    hocemo izvestaj mesecni o radu komunalne policije,
    objavljen u svim relevantnim medijima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti