Do kraja nedelje odluka o zaduživanju grada

Ove nedelje znaće se da li će se Novi Sad zadužiti putem kredita ili dužničkih hartija od vrednosti.

Ove nedelje znaće se da li će se Novi Sad zadužiti putem kredita ili dužničkih hartija od vrednosti. Komisija je završila posao prikupljanja ponuda i, kako za 021 kaže gradonačelnik Igor Pavličić, ukoliko se pokaže da su obveznice isplativija opcija, vojvođanska prestonica će postati prvi grad u Srbiji koji se kreditira na ovaj način.

"Komisija je završila posao u smislu zaključivanja ponuda. Šta god bude povoljnije za nas, za to ćemo se odlučiti – ako to budu obveznice, bićemo prvi grad u Srbiji koji je krenuo ovim putem. Kreditiranje putem obveznica se već pokazalo kao dobro rešenje u Evropi i zemljama regiona, ali do kraja nedelje ćemo znati da li je baš to model za koji ćemo se odlučiti", navodi Pavličić.

Kada Gradsko veće usvoji tu odluku o njoj bi trebalo da se raspravlja na sednici Skupštine grada do kraja meseca. Podsetimo, Grad je dobio četiri ponude za emitovanje obveznica, dok su tri stigle za kreditiranje. Radi se o iznosu od 3,5 milijardi dinara koje će, kako je najavljeno, biti utrošene za završetak Bulevara Evrope i uvođenje kanalizacije u sve delove grada. (M.S.)

  • sanja

    19.05.2011 09:56
    kanalizacija hitno
    bilo bi lepo kad bi stvarno te pare bile potrosene kako je napisano kanalizacija je hitno potrebna kako gradskim tako i prigradskim naseljima , ljudi zivimo u 21 veku bez kanalizacije sramota za vlast.... za drzavu u kojoj zivimo ... da beograd ima metro a mi ni kanalizaciju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti