Otvoren centar za prevoz osoba sa invaliditetom

Dispečerski centar za prevoz osoba sa invaliditetom i otežanim kretanjem počeo je danas da radi.
Dispečerski centar za prevoz osoba sa invaliditetom i otežanim kretanjem počeo je danas da radi. Centar je nastao kao proizvod saradnje Foruma mladih sa invaliditetom i Gradske uprave za dečiju i socijalnu zaštitu.

Osobama sa invaliditetom će za sada na raspolaganju biti jedno vozilo, koje će saobraćati na području grada, a dispečerski centar će se najviše fokusirati na prevoz učenika i studenata. Sanja Stojanović, članica Gradskog veća za dečiju i socijalnu zaštitu, rekla je da je cilj grada da se do kraja godine broj vozila poveća, kao i da se ovom akcijom pokriju i prigradska naselja.

"Ovaj program pomoći će da se naprave mape kretanja i baze podataka korisnika centra, što će olakšati dalji razvoj ove i sličnih akcija", istakao je predsednik Foruma mladih sa invaliditetom Slobodan Jovanović. Osoblje dispečerskog centra prošlo je odgovarajuću obuku za pomoć osobama sa invaliditetom, a telefoni centra su 021/417-720 i 021/630-2646.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti