Žitelji Bocki ponovo ispred Gradske kuće

Građani Bocki danas će se ponovo okupiti ispred Gradske kuće kako bi nastavili sa protestima, jer gradska vlada nema sluha za višedecenijski problem nedostatka vode i kanalizacije u tom naselju, najavio je za Radio 021 član Inicijativnog odbora Nenad Ćirković.
Građani Bocki danas će se ponovo okupiti ispred Gradske kuće kako bi nastavili sa protestima, jer gradska vlada nema sluha za višedecenijski problem nedostatka vode i kanalizacije u tom naselju, najavio je za Radio 021 član Inicijativnog odbora Nenad Ćirković. On je kritikovao nedavne izjave gradonačelnika Novog Sada da su ti protestni skupovi politički.

"'P' od politike nije bilo niti će biti. Mi smo pet kilometara udaljeni od centra grada, u građevinskoj zoni. To je stambena zona gde je dozvoljena gradnja do 480 kvadrata i zbog čega onda moramo da idemo sedam kilometara dalje do Ledinaca da bi donosili vodu, koju opet moramo da prokuvavamo. Septičke jame nam se non-stop izlivaju", ističe Čirković.

Dodaje da je protestni skup održan prošle subote ispred Sajma imao veliki odjek, jer im je voda ponuđena čak iz Belorusije. "Mi ćemo tražiti od ovih, prethodnih, od svih vlasti da nam obezbede elementarne uslove za život. Želimo da imamo vodu i kanalizaciju kao što imaju ostali", poručuje Ćirković. Okupljanje je u 15 sati, posle čega će se krenuti u šetnju prema Banovini. (D.B)

  • ns

    19.05.2011 19:57
    Samo da se zna para za igranje golfa u klubu u Zablju u nedelju ima pa ima...za Bocke nema....ko zna zna
  • Сремац

    19.05.2011 08:31
    ЛЕПА ВРЕМЕНА,ПРОШЛА.
    Ономад,кад то није ваљало,на потезу Боцке почели "ранчери" да граде викендице,па су се такмичили чија ће бити већа са погледом на Дунав.Прохтеви за конфором су расли па су викендице постале куће за становање а буре са бандере замењено купатилом,па није добра била кишница из олука већ бунар,па водовод...и тако до тешких времена када је мука неке натерала да то продају или живе и школују децу из тог дела Срема.Сад су муке још веће,јер смо на прагу ЕУ,а Боцке клизе.Наравоученије:КАД БОЦКАТЕ УБОДИТЕ ПРАВОГ,од ових нема канализације.
  • nena

    18.05.2011 12:08
    koliko gradjana Bocki je platilo potrebnu komunalnu taksu za svoje kuce: za zemljipte, legalizaciju objekta, priključenje gasa, vode, kanalizacije i svega osgtalog i ako su platili kada. Da li su svoje kuće izgradili pre nego što su izmirili sve svoje obaveze koje nastaju prilikom gradnje, ili su to uradili u tokuposlednje 2-3 godine?
    Slažem se da su im uslovi za život teški i neprihvatljivi za ovo vreme, ali nisu li sami doprineli tome?
    Ima ovde zaista puno pitanja i odgovora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti