Više od 50 programa na INFANT-u

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra počinje večeras, a publika će moći da vidi i učestvuje u 54 programa.
Internacionalni festival alternativnog i novog teatra počinje večeras, a publika će moći da vidi i učestvuje u 54 programa. Tokom devet festivalskih dana u glavnom programu učestvovaće 23 pozorišne trupe iz zemlje i inostranstva.

Selektor Deneš Debrei kaže da se u odabiru sadržaja ove godine došlo do granice između pozorišta i neke druge umetnosti. "Ima puno predstava u programu koje nisu klasični pozorišni komadi. Neki liče više na izložbe, performanse, ulične predstave. Umetnici koji dolaze na festival svi traže nešto novo, svi traže neki novi jezik kako bi izrazili svoju ideju", navodi Debrei.

Izvršni producent Simon Grabovac dodaje da su organizatori pokušali da za ovogodišnji INFANT naprave aktuelan program, koji prati savremenog čoveka i savremene probleme. "Ovo nije samo festival pozorišta, nego je festival svih vrsta umetnosti koje su danas prisutne na svetskoj sceni", ističe Grabovac.

Program će biti realizovan na nekoliko lokacija u gradu, u Novosadskom pozorištu, Pozorištu mladih, Kulturnom centru grada, Srpskom narodnom pozorištu i na otvorenom prostoru kod Poljoprivrednog fakulteta i Muzeja Vojvodine. Ulaznice se prodaju u Kulturnom centru grada radnim danom od 11 do 13 sati, po ceni od 300 dinara.

INFANT će u subotu, 25.juna, otvoriti glumac i osnivač "Plavog pozorišta" Nenad Čolić, a publiku će pozdraviti i član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać. (D.B)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti