MSUV ostaje u zgradi Muzeja revolucije

Muzej savremene umetnosti Vojvodine najverovatnije će ostati u objektu nekadašnjeg Muzeja revolucije koji sada koristi.  
Muzej savremene umetnosti Vojvodine najverovatnije će ostati u objektu nekadašnjeg Muzeja revolucije koji sada koristi.

Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Milorad Đurić kaže za Radio 021 da zasad nema govora o izgradnji nove zgrade. "Naravno da bismo mi voleli da imamo mogućnost da napravimo novi zgradu, ali bojim se da u ovim kriznim godinama to nije moguće, tako da moramo biti racionalni", ističe Đurić.

Iako je 2007. godine usvojen projekat izgradnje novog objekta MSUV-a na prostoru između Limanskog parka i keja ("Kineska četvrt"), posle dve godine čekanja od gradnje se odustalo zbog neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa. Iz Gradskog veća za urbanizam, umesto odgovora zbog čega je stopirana procedura oko prenosa prava korišćenja parcele, tada je stiglo obrazloženje da je zbog ekonomske krize "pokrajina na privremenom finansiranju i da u budžetu nisu planirane slične investicije". Nedostatak prostora bio je i jedan od razloga zbog kojeg je Živko Grozdanić pre dvadesetak dana podneo ostavku na mesto direktora MSUV-a, ocenivši da je "to posledica činjenice da se država ne zanima za savremenu umetnost".

Pokrajinski sekretar za kulturu navodi da bi sadašnja adresa u Dunavskoj 37 mogla da postane trajna. "Muzej već radi tamo, ali još nisu završene sve formalnosti oko definisanja korisnika tog prostora i takvo stanje nam pravi tehničke probleme naročito oko plaćanja računa. Mislim da će ovo biti najracionalnije rešenje", pojašnjava Đurić. (D.B)

  • 01.07.2011 08:41
    Na Subotičkom bulevaru (a ne Evrope) ima mesta koliko voliš za muzej. Time bi se popunio manjak kulturnih sadržaja koji nedostjau ovom delu grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti