Grad izgubio bitku sa "Manualom" oko parcele

Grad nije uspeo da se dogovori sa vlasnikom neotkupljene kuće na budućoj trasi Somborskog bulevara, tako da će nova saobraćajnica biti uža za dve trake.

Grad nije uspeo da se dogovori sa vlasnikom neotkupljene kuće na budućoj trasi Somborskog bulevara, tako da će nova saobraćajnica biti uža za dve trake. Parcela pripada novosadskoj firmi "Manual", koja se bavi proizvodnjom kožne galanterije, a gazda Siniša Žarin želeo je da je zameni za prostor u Kineskoj četvrti.

"Manual" već tri godine zakupljuje hangar na Keju u kome je Žarin želeo da napravi Muzej zaboravljenih umetnosti, ali, kako do rešavanja imovinsko-pravnih odnosa nije došlo, odlučio je da odustane od pregovora. Sa novim razvojem okolnosti, u Zavodu za izgradnju grada su bili primorani da prave nove planove za ovaj deo Somborskog bulevara koji će na pomenutoj deonici biti sužen.

Kako piše Blic, to znači da će u najvećem delu ova saobraćajnica imati po dve trake u oba smera, dok će ispred Žarinove kuće biti suženje sa po jednom trakom sa obe strane ulice. Prilikom otkupa parcela neophodnih za probijanje Somborskog bulevara, grad je platio u proseku oko 1.000 evra po kvadratu vlasnicima 200 parcela, koji se uglavnom nisu bunili zbog iseljenja.

  • musa kesedžija

    04.11.2011 20:59
    hoću bulevar
    baš me briga za kulturu,hoću bulevar bre.
  • milenko

    27.09.2011 07:09
    podrska MANUALU !!!
  • Tara

    29.08.2011 20:51
    PODRSKA MANUALU !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Lako je je reci "EKSPROPRIJACIJA I CAO".
    Dali se iko zapitao koliko je truda ulozio vlasnik
    kompanije? Zapitajte se,dali bi ste vi svoju imovinu tako lako dali.. ja nebi.Sva podrska MANUALU u borbi sa grdskim vlastima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti