Pojedine vaspitačice ne odustaju od dodatne zarade

Dodatne aktivnosti u vrtićima Predškolske ustanove i dalje nisu u potpunosti prilagođene vremenu koje odgovara roditeljima i deci.
Dodatne aktivnosti u vrtićima Predškolske ustanove i dalje nisu u potpunosti prilagođene vremenu koje odgovara roditeljima i deci.

To znači da u svim objektima "Radosnog detinjstva" nije ispoštovana odluka gradskih vlasti donesena pre skoro tri nedelje, da se dodatne aktivnosti ubuduće realizuju nakon tri sata popodne, a ne u večernjim satima. Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Nemanja Starović, kaže za Radio 021 da je, čim je saznao za to, zatražio izveštaj Predškolske ustanove, te da će po dobijanju tog izveštaja uslediti reakcija.

Učenje stranih jezika, sportski ili umetnički programi, koje realizuju privatne škole, apsolutno su prilagođeno novom terminu, ali je problem u slučajevima kada dodatne aktivnosti drže vaspitačice, koje na njih nemaju pravo u toku radnog vremena.

Podsetimo da je prosvetna inspekcija nedavno izborne aktivnosti u vrtićima, u skladu sa zakonom, izmestila van radnog vremena vaspitačica. To je bio povod da se pobune roditelji čiji mališani pohađaju te aktivnosti, a koji nisu želeli da im deca do uveče ostaju u vrtićima ili da ih dva puta dnevno dovode i odvode iz školice. Zbog toga su gradske vlasti predložile kompromisno rešenje, odnosno da se dodatne aktivnosti realizuju nakon tri popodne, a toj odluci je zbog prilagođavanja sa zakonom, prethodila izmena propisa Predškolske ustanove. (D.S.)

  • Mama

    29.11.2011 09:23
    :(
  • mama

    28.11.2011 14:57
    odgovor
    Kako je moguće da privatnik za vreme RADNOG VREMENA državnog vrtića može u tom istom vrtiću da drži nastavu i to za novac. Pa ako su tako veliki privatnici, onda neka iznajme pos. prostor, kao što to rade sve poznatije škole stranih jezika u gradu. Da li bi sad u radio 021 moga da uđe neki privatnik i da dok traju vesti ili neka emisija - novinarima i spikerima drži časove aerobika za nešto niže cene, nego što je to u fitnes centru. Isto tako pitam se da li dok traje nastava u školi, može da dođe privatnik i da drži časove za lovu - ne može. Mnogo ste razmaženi roditelji - jedva čekam da Vam deca krenu u školu, pa da vidim da li ćete moći da izmišljate i menjate Zakone i ukidate urebde koje je donela inspekcija. A ako nisi dobro pročitao, napisala sam da vaspitačice i dalje drže od 16.30, a privatnici upadaju u termin od 15 sati - što nije uredu
  • @ mama

    28.11.2011 14:16
    Zato sto vaspitacice primaju mesecnu platu da u odredjen vreme svakog dana rade sa decom pa ako u to isto vreme obavljaju i neke druge aktivnosti za koje uzimaju novac u cemu je onda poenta da uospte imaju platu. Neka one odrade prvi ovo za cega primaju platu iz budzeta a posle redovnog radnog vremena neka rade sta hoce i za bilo koje novce hoce. Da ti recimo imas neku firmu i neke radnike mislim da ti uopste ne bi odgovaralo da ti tvoji radnici u radno vreme za koje ih ti placas rade nesto sa strane privatno. Trazila bi od njih da se na radnom mestu posvete iskljucivo poslu za koji ih ti placas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.