Rat dva muzeja

Upravni odbor Muzeja Vojvodine, u čiju zgradu je pre pola godine useljen Muzej savremene umetnosti, već treći put je odbio da prevede vlasništvo tog objekta na svoje nove goste.  
Upravni odbor Muzeja Vojvodine, u čiju zgradu je pre pola godine useljen Muzej savremene umetnosti, već treći put je odbio da prevede vlasništvo tog objekta na svoje nove goste.

U Muzeju Vojvodine smatraju da im se na ovaj način oduzima sredstvo za rad, a građanima parče istorije. Upravni odbor ove institucije se žali da su već morali da demontiraju stalnu postavku od 19. veka do Drugog svetskog rata kako bi se taj prostor ustupio Muzeju savremene umetnosti.

Pokrajinski sekretar za kulturu, Milorad Đurić, smatra da bi kolege trebalo da pokažu više tolerancije i da ne ometaju jedni druge u radu. On dodaje da Muzej savremene umetnosti nema svoje sedište, tako da iz tog razloga ne može da učestvuje na projektima i konkursima samo zato jer fizički nema adresu. Katastarsko prevođenje spornog prostora na Muzej savremene umetnosti Vojvodine bi rešio i taj problem.

Otrovne strelice su poletele i iz muzeja koji se uselio, piše ''Blic''. Direktor muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Živko Grozdanić, kaže da je njegov muzej jedan od retkih koji privlače mlade ljude, kao i da će malo ko doći u muzej da bi gledao mitraljeze i uniforme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.